OW presenteert jaarverslag 2023
28 Dec, 04:54
foto
Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken volgt de presentatie van het jaarverslag.


In het jaarverslag van het ministerie van Openbare Werken (OW) zijn woensdag alle beleidsrealisaties en activiteiten vanuit de verschillende directoraten alsook grote projecten in de planning, gepresenteerd. Het gaat om het personeelsbeleid, het capaciteitsopbouwprogramma, en de activiteiten van de directoraten Bouw- en Stedenbouwkundige Werken, Civieltechnische Werken, Onderzoek & Dienstverlening en Openbaar Groen.

Tijdens de presentatie van het overzicht van het personeelsbeleid komt naar voren dat er een gebrek is aan hoog en topkader. Om in te spelen op de behoefte van het personeel op het gebied van kennis is er een capaciteitsopbouwprogramma, bestaande uit 15 trainingen en 5 infosessies, uitgewerkt. Onderdeel hiervan is het creëren van een betere werkattitude en werkhouding.

De presentatie vanuit de verschillende directoraten betreft onder andere het overzicht van bouw- en verkavelingsvergunningen, het Landelijk Woningbouw Project, waar gewerkt wordt aan het bouwrijp maken van terreinen voor zelfbouw alsook het gereed maken van de infrastructuur en ontwatering en de toegankelijkheid naar de bouwkavels. Naast dit programma komt er een Social Housing Project meer bekend als project 350. Hierbij worden 350 woningen aan de Zwartbontstraat te Reeberg geschonken door de Volksrepubliek China.

Verder werden de afhandelingen van de Burgerinformatie Unit/ Rechtsaangelegenheden en het overzicht van het aantal kilometers van wegenrehabilitatie gepresenteerd, alsook ophaal van trenzen en lozingen en de rehabilitatie van sluizen, gemalen en kanalen over het land. De ontwatering van het gebied van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo is ook aanzienlijk verbeterd, meldt OW.

Er is tevens een uiteenzetting gegeven van de grote infrastructurele werken die in uitvoering zijn. Het gaat onder andere om de bouw van de brug over de Corantijnrivier, de aanpak van de Waterkant, het verwijderen van de Goslar, een tweede brug over de Surinamerivier, baggerprojecten en de aanleg van de weg naar Apoera. Daarnaast zijn er ook plannen gepresenteerd over het afvalbeheer. Hierin zullen recyclen en waste to energie technieken, deel van worden.
Het jaarverslag van het ministerie van Openbare Werken werd overhandigd door Wiresh Mahabier van de afdeling ministeriële plan-unit aan minister Riad Numohamed

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May