Wanneer het hart spreekt, luistert de ziel
27 Dec, 10:45
foto


Het begin van een nieuw jaar is vaak een tijd van reflectie, vernieuwing en hoop. Terwijl we de bladzijden van de kalender omslaan, kunnen we ons richten op het creëren van een harmonieus en vervuld leven. In deze Nieuwjaarsboodschap is de aandacht gevestigd op de spirituele verbinding tussen het hart en het brein, en hoe deze interactie kan leiden naar een meer betekenisvol en vervuld bestaan.

In veel spirituele tradities wordt het hart beschouwd als het centrum van liefde en compassie. Het is niet alleen een fysiek orgaan dat bloed door ons lichaam pompt, maar ook een symbolische zetel van onze diepste emoties en menselijke verbondenheid. Naast het hart hebben we het brein, het complexe orgaan dat ons denken, redeneren en creëren mogelijk maakt. Het brein stelt ons in staat om kennis te vergaren, problemen op te lossen en de wereld om ons heen te begrijpen. Het bewust richten van ons brein op positieve gedachten en intenties kan een krachtige invloed hebben op ons welzijn en het welzijn van anderen om ons heen. Mindfulness, meditatie en andere spirituele praktijken kunnen helpen om de geest te kalmeren en helderheid te brengen te midden van de complexiteit van het moderne leven.

Bij het begin van dit nieuwe jaar is het de moeite waard om een moment te nemen om ons hart te openen voor liefde, zowel voor anderen als voor onszelf. In plaats van enkel op rationele overwegingen te vertrouwen, nodigt de spirituele benadering ons uit om ook naar ons hart te luisteren en de wijsheid te vinden die daarin verscholen ligt. Het hart dient namelijk als een innerlijk kompas bij het navigeren door het leven. 

Het krachtige en transformerende aspect van spiritualiteit komt tot uiting wanneer het hart en het brein in harmonie samenwerken. Het hart geeft richting aan het brein, leidend met liefde en compassie, terwijl het brein deze intenties in de praktijk brengt door middel van begrip, creativiteit en actie. Het gaat om het luisteren naar onze emoties zonder de kracht van redenering te negeren, en het omarmen van creativiteit terwijl we logische beslissingen nemen. In deze delicate dans ligt de sleutel tot een gezonde geest en een vervuld hart. Het hart voelt de melodie van liefde, terwijl het brein de noten van begrip speelt en samen vormen ze de symfonie van spirituele wijsheid. Deze spirituele wijsheid is de balans tussen het denken van het brein en het voelen van het hart en in die harmonie ontstaat spirituele groei. In de diepten van het hart ontdekken we de universele taal van verbondenheid en spirituele eenheid.

Terwijl we het nieuwe jaar verwelkomen, laten we niet alleen focussen op externe doelen, maar ook op de innerlijke reis van spirituele groei. Laten we streven naar een diepere verbinding tussen ons hart en brein, en zo een pad banen naar een meer vervuld, bewust en liefdevol leven. Voel de opwinding van nieuwe mogelijkheden, de harmonie van verbinding en de kracht van compassie. Laat liefde het ritme van je hart bepalen, en je zult dansen op de melodie van spirituele vervulling. Laat de melodie van positiviteit en optimisme ons hart blijven leiden en zuiveren, terwijl we samen als één natie en één volk de choreografie van het nieuwe jaar verkennen.

Met liefde, hoop en verbondenheid wens ik de gehele Surinaamse samenleving alvast een zalig uiteinde en een gelukkig nieuwjaar toe. Moge de Almachtige Schepper u allen zegenen in het jaar 2024.

Reguillo Hira

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May