Bouterse: Ook Bordo heeft mensen gestuurd naar Ocer
17 Dec, 08:42
foto
De massameeting van de NDP zaterdagavond is bijzonder druk bezocht. Mensen zijn van heinde en verre gekomen naar Ocer. (Foto: René Gompers)


De Nationale Democratische Partij (NDP) heeft een enorme mobilisatiecampagne op touw gezet voor de massameeting zaterdagavond. Partijvoorzitter Desi Bouterse bedankte voor de de enorme organisatie en de opkomst. Hij deelde mee dat zelfs Bordo (Joël Martinus) die op de opsporingslijst staat van Interpol mensen heeft gestuurd naar Ocer. Bouterse weet niet of Bordo, die onder andere voor moord wordt gezocht, in Brazilië is of waar dan ook, maar zijn mensen zijn aangekomen.

De massameeting is gehouden met het oog op het vonnis van het Hof van Justitie dat woensdag 20 december zal worden uitgesproken in het 8 december strafzaak. Bouterse zei dat het vonnis zal worden aangehoord en vroeg zijn achterban om zich niet te laten uitlokken. Hij voerde aan dat "wij geen rommel moeten schoppen". Mensen willen zaken in de schoenen van de NDP schuiven waardoor de verkiezingsdatum van 25 mei 2025 in gevaar kan komen. Het is van groot belang dat de verkiezingen doorgaan.

Bouterse zei dat hij een speech had voorbereid met beelden, maar deze konden niet worden vertoond wegens technische omstandigheden. De toespraak van Bouterse kwam onsamenhangend over. Een duidelijke boodschap is uitgebleven. Tijdens zijn toespraak werden mensen in de gelegenheid gesteld om hun zegje te doen. Haast iedereen hield hem voor dat hij niet naar de zitting moet gaan. Het Openbaar Ministerie heeft naast 20 jaar cel ook gevangenneming geëist bij veroordeling. Zijn achterban acht het niet mogelijk dat Bouterse in de gevangenis zal belanden. Unaniem is hem afgeraden om naar de zitting te gaan om de uitspraak zelf aan te horen. Hij moet thuis blijven.

Wat zijn vier medestanders - Ernst Geffery, Iwan Dijksteel, Benny Brondenstein en Stephanus Dendoe - moeten doen, is niet gevraagd. Geffery was ook aanwezig in Ocer. Tegen alle vijf verdachten is 20 jaar cel geëist. Bouterse hoopt dat de rechters hun verstand zullen gebruiken woensdag. Volgens hem is er gelogen voor hem en bij moord moet voorbedachte rade worden bewezen. Hij blijft erbij dat het gaat om een politiek proces waar Nederland de hand in heeft.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May