President is niet uitlandig; onjuiste informatie Bouterse
17 Dec, 00:57
foto
De voorzitter van de Nationale Democratische Partij, Desi Bouterse, zaterdagavond in een afgeladen Ocer. Hij deelt mee dat president Chan Santokhi uitlandig is. Dit blijkt niet te kloppen. (Foto: Ranu Abhelakh)


NDP-voorzitter Desi Bouterse beweerde zaterdagavond in Ocer dat president Chan Santokhi uitlandig is en dat 'de koning', doelende op vicepresident Ronnie Brunswijk in deze moeilijke periode de verantwoordelijke is voor het land. Het staatshoofd zou zijn biezen hebben gepakt en het land uit zijn. President Santokhi om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij gewoon in het land is. Het is absoluut niet waar dat hij het land heeft verlaten.

Santokhi heeft zaterdag nog meetings gehouden in Wageningen en met het bacovenbedrijf FAI. "Ik heb geen plannen om naar het buitenland te gaan de komende periode", zegt de president. Hij begrijpt niet van waar Bouterse met de informatie is gekomen die helemaal niet klopt.

"De eerste man van het land is vertrokken. Het land is in dyugu dyugu en meneer gaat weg. Go du san. A volk hab' yu fanodu, dan ye teki plane dan ye gwe", zei de NDP-topman. Het land is volgens hem in echte problemen en de president is in de lucht. Bouterse vroeg zich af wat zo belangrijk is om het land te verlaten en de zaak te laten voor de tweede man in het land.

Bouterse suggereerde dat de president het Hof van Justitie zal zeggen "wat ze moet doen". De zoon van de president die in Miami is heeft volgens de NDP-voorzitter eerder gezegd dat hij er niet vies voor is. Bouterse merkte op dat niemand weet wanneer de president terugkomt...

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May