9e editie cursus Spaans aangeboden door Colombia, afgesloten
16 Dec, 16:40
foto
Overheidsfunctionarissen met hun certificaat Spaans. Zij hebben drie maanden een cursus gevolgd dat is aangeboden door de Colombiaanse regering. (Foto: Bibis)


De Colombiaanse regering biedt overheidsfunctionarissen de mogelijkheid om de Spaanse taal te leren. 51 cursisten hebben hun diploma ontvangen vrijdag op het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. De 9e editie van trainingen in de Spaanse taal werd afgesloten.

Suriname en Colombia onderhouden sinds juni 1978 diplomatieke betrekkingen. De regionale integratie in de Latijns-Amerikaanse- en Caribische regio, noopt Surinamers de Spaanse taal te beheersen in woord en geschrift. Colombia heeft hierop ingespeeld door in het kader van hun Zuid-Zuid samenwerkingsstrategie in het Caraïbisch gebied, jaarlijks een aantal docenten beschikbaar te stellen voor een cursus “Spaans als vreemde taal” aan overheidsfunctionarissen, meldt Bibis.

Deze samenwerking heeft geresulteerd in jaarlijkse succesvolle cursussen sinds 2013.Het programma in 2023 is uitgevoerd onder auspiciën van het Suriname Diplomaten Instituut, het kennisinstituut van Bibis. Ter uitvoering van deze cursus was de docent Ana Rosa Melo, van de University La Sabana, afgereisd naar Suriname. Na een plaatsingstest werden uit 101 aanmeldingen 51 deelnemers geselecteerd en verdeeld over 4 groepen waarvan 2 groepen op het A1 niveau, 1 groep op A2 niveau en 1 groep op B1 niveau. Gedurende 3 maanden, met een frequentie van 2 x 2 uren per week zijn de lessen verzorgd aan 51 overheidsfunctionarissen van diverse ministeries en instanties.

Directeur Buitenlandse Zaken, ambassadeur Miriam Mac Intosh, hield de deelnemers voor om zich verder te bekwamen in de taal. “Het omarmen van een vreemde taal is een paspoort naar een wereld van begrip en verbinding” meent ze. “Een nieuwe taal leren gaat verder dan woorden, het opent deuren naar diverse culturen en bevordert verbindingen met mensen uit alle lagen van de bevolking. Het is een brug die vreemden in vrienden verandert, eenheid bevordert en barrières breekt. Het is de sleutel tot het opbouwen van een meer verbonden en inclusieve mondiale samenleving,” gaf de directeur de deelnemers mee uit haar eigen omvangrijke ervaring.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May