DSB moet directieteam versterken; Van Rooij met pensioen
15 Dec, 06:31
foto
René van Rooij is onlangs opgestapt als directielid van DSB.


De Surinaamsche Bank (DSB) is op zoek naar een nieuwe algemeen directeur. René van Rooij is geen Chief Operations Officer (COO) meer van de financiële instelling. Zijn contract is afgelopen en hij heeft een bod om langer aan te blijven, afgeslagen. Hij is met pensioen gegaan. Aan de opvolging wordt gewerkt; de volgende COO komt uit het directieteam dat ook aangevuld wordt.

De Rooij was ook voorzitter van de Surinaamse Bankiers Vereniging. Hij werd gekozen op 17 maart dit jaar als voorzitter. Die functie wordt nu ingevuld door Chief Risk Officer Alexander van Petten. Er was onlangs een algemene ledenvergadering waar Van Petten is gekozen. Het met pensioen gaan van Van Rooij en de verkiezing van Van Petten is slechts in kleine kring bekendgemaakt.

"De heer van Rooij liep tegen het eind van zijn contract aan," geeft president commissaris Nilesh Bishesar aan. "We hebben vanuit de raad gesprekken gevoerd om te kijken of hij nog een jaar zou willen aanblijven. We vonden dat belangrijk voor de nieuwe directie dat er iemand zou zijn die al zeven jaren meeloopt. Helaas heeft hij zijn pensioen en rust verkozen boven de rol bij de bank. We hebben hem met alle egards dus ook een fantastisch afscheid gegeven. 5 oktober was zijn laatste werkdag."

Er wordt uitgekeken naar een nieuwe COO. "We hebben een successieplan waarin wij kijken welke rollen worden ingevuld," deelt Bishesar mee. "In dat successieplan hebben we binnen de huidige directie al een kandidaat die gaat doorstromen naar COO. Maar het selectiecomité dat zich bezighoudt met het zoeken naar kandidaten, heeft ook al een kandidaat voor de versterking van de directie. We moeten als systeembank voldoen aan minimaal 3 (statutaire) directeuren. Daar gaan we op de komende Algemene Aandeelhouders Vergadering invulling aan geven. Daarbij gaan we ook rekening houden met factor gender."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May