Jubithana draagt ministerie vandaag niet over aan Ramsaran
11 Dec, 11:39
foto
Minister Albert Jubithana van TCT voor de ingang van het departement. Hij weet nog niks over wanneer hij de hamer moet overdragen aan zijn opvolger.


Om 13.00 uur wordt Ines Pané door president Chan Santokhi beëdigd tot minister van Sociale Zaken & Volkshuisvesting. Het is de bedoeling dat minister Uraiqit Ramsaran de scepter zal overnemen bij Transport, Communicatie & Toerisme (TCT) van zijn collega Albert Jubithana. Hij heeft sinds juli zijn portefeuille aangeboden aan de president. Jubithana zegt in gesprek met Starnieuws dat hij formeel niet op de hoogte is gesteld door de president dat hij vandaag plaats moet maken voor zijn opvolger.

Na het indienen van zijn ontslagbrief hebben Santokhi en Jubithana diverse gesprekken gevoerd, maar er is nog niet gesproken over de datum van zijn vervanging. Er was juist gevraagd aan de bewindsman om aan te zitten tot dat zaken goed zijn uitgewerkt. "Nu kan ik geen berichtgeving vernemen vanuit de media dat ik vandaag het protocol van overdracht moet tekenen zonder formeel een schrijven van het staatshoofd te hebben ontvangen", legt Jubithana uit. Volgens hem is dit niet de manier hoe met elkaar wordt omgegaan. 

"Ik vind het niet erg om plaats te maken, maar niet op deze manier. Vanaf na het moment ik mijn portefeuille beschikbaar heb gesteld, heeft het werk normaal voortgang gevonden. In goed fatsoen moet ik de internationale organisaties nog een schrijven sturen. Kortom ik moet zaken ordelijk afronden zodat ik een goed overzicht kan geven aan mijn opvolger."

Jubithana blijft erbij dat zoals zaken zich nu voordoen hij vandaag het protocol van overdracht niet zal tekenen. Indien het protocol van overdracht niet wordt ondertekend, komt de regering onder druk te staan want het kabinet zal 18 ministers tellen. Dit staat haaks tegen het bestuurlijke. De bal ligt nu op het speelhelft van het staatshoofd. Straks wordt de nieuwe minister van Sociale Zaken & Volkshuisvesting beëdigd, terwijl Ramsaran nog niet kan overnemen bij TCT.

Starnieuws verneemt dat de president straks een onderhoud heeft met minister Jubithana. De overdracht is voor woensdag gepland.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May