Bus- en boothouders hervatten dienstverlening
29 Nov, 01:56
foto
Assembleelid Ebu Jones (NDP) vraagt de aandacht voor het schoolvervoer.


De boot- en bushouders zullen vandaag hun diensten weer hervatten. Leerlingen en leerkrachten werden maandag en dinsdag niet naar school vervoerd omdat de leden van de Organisatie van Bus- en Boothouders niet waren uitbetaald. Voorzitter Antonius Pokie zegt aan Starnieuws dat de meeste leden intussen hun geld hebben ontvangen. Een deel van de gelden wordt vandaag verwerkt via de bank. De bussen zullen weer rijden en de boten zullen varen, stelt Pokie.

In De Nationale Assemblee hebben Ebu Jones (NDP) en Harriët Ramdien (VHP) gisteren de dringende aandacht gevraagd voor de situatie. Jones zei dat kinderen van Wageningen niet naar school kunnen. Ook scholieren in het binnenland zijn verstoken van onderwijs omdat de boten niet varen. Deze zaak moet serieus aangepakt worden, benadrukte Jones.

Ramdien zei dat ze deze kwestie ook besproken heeft met de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Kinderen zijn in de repetitieweek en kunnen niet naar school. "Laat de bussen rijden", voerde Ramdien aan. Zij deed een beroep op de regering om het probleem zo snel mogelijk op te lossen opdat het vervoer vanaf vandaag weer gegarandeerd is. Ook Assembleevoorzitter Marinus Bee vroeg de regering om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Advertenties

Wednesday 28 February
Tuesday 27 February
Monday 26 February