Rusland haalt fel uit naar Ori; verwerpt etnische politiek
26 Nov, 06:51
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland legt op Onafhankelijkheidsdag een krans bij het standbeeld van oud-premier en ere-voorzitter Henck Arron.


NPS-voorzitter Gregory Rusland heeft zaterdag fel gereageerd op etnische tegenstellingen die de afgelopen drie jaar ernstig manifest zijn geworden. Hij haalde hard uit naar minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur die diverse NPS'ers in topposities heeft ontheven. Rusland zei tijdens de kranslegging bij het standbeeld van oud-premier en ere-voorzitter Henck Arron aan de Kleine Combéweg dat er geen geesten opgeroepen moeten worden die men niet kan bezweren.

Rusland voerde aan dat de persoon die publiekelijk heeft gezegd dat slechts één bromtyi het land kan ontwikkelen, minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is geworden. Op deze stoel gezeten voert hij volgens de NPS-leider zijn etnisch beleid uit. Rusland sprak zijn partijgenoten toe bij de kranslegging bij het beeld van Arron die Suriname 48 jaar geleden geleid heeft naar de onafhankelijkheid. 

In de 48 jaar zijn de tegenstelling nu in het land groter geworden, merkte Rusland op. Hij voerde aan dat de etniciteit geen rol speelt bij de NPS. Iedereen in het land moet dezelfde gelegenheid krijgen om zich te ontwikkelen. De rijkdommen van het land is van alle bromtyi's en niet slechts van één. De afgelopen drie jaren is de etniciteit weer opgelaaid. De politicus voerde aan dat de NPS uit het kabinet is gestapt en dat wordt de partij kwalijk genomen.

De NPS zal echter niet accepteren dat Surinamers niet gelijk worden behandeld, ongeacht van waar ze zijn gekomen. Eenieder moet dezelfde rechten hebben. Er zijn nog 18 maanden te gaan naar de verkiezingen. Rusland hoopt dat de verkiezingen eerder komen, want het volk heeft het moeilijk. Daarom waren ook weinig mensen op straat zaterdag. Volgens de politicus is in de 48 jaar gebleken dat het land alleen op een goede manier wordt bestuurd, wanneer de NPS de leiding heeft. De NPS is nodig in het bestuur. Hij durft te stellen dat de groene partij als grootste uit de bus zal komen bij de verkieizingen in 2025. Rusland riep de burgers op om niet mee te gaan in de etniciteit.
Advertenties

Monday 04 March
Sunday 03 March
Saturday 02 March