Granman Valentijn dringt aan op registratie goudzoekers
22 Nov, 16:52
foto
Granman van de Matawai, Lesley Valentijn


Granman Lesley Valentijn van de Matuariërs condoleert de Surinaamse gemeenschap, in het bijzonder de families en nabestaanden van de slachtoffers van de ramp in de goudmijn. "We willen in het vervolg een geordend systeem creëren voor de porknokkers waar zij zich kunnen registreren op de goudvelden, omdat we tot nu toe geen beeld hebben hoeveel mensen daar bedolven zijn", stelt het grootopperhoofd. 

Op de plek van de ramp in de omgeving van Kleine Saramacca waren al eerder goudzoekers ontruimd. Het is de werkplek waar het goudbedrijf Zijin/Rosebel Mines NV opereert. De situatie is vrij serieus! Er moet gezorgd worden voor de veiligheid, zegt de granman. 

"We willen er alles aan doen als traditionele gezagdragers samen met de desbetreffende instanties  inclusief de overheid om verandering te brengen in deze situatie. Het zijn onze kinderen en wij kunnen ze niet brodeloos maken. Wij betreuren de situatie nogmaals en kijken uit naar oplossingsmogelijkheden om deze porknokkers tegemoet te komen", zegt de granman in een verklaring.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May