Gajadien wil optreden president; richt pijlen op KPS
21 Nov, 01:32
foto
VHP-fractieleider Asis Gajadien tijdens de algemene politieke beschouwingen.


VHP-fractieleider Asis Gajadien wil optreden van president Chan Santokhi in diverse sectoren. Mensen die niet deugen moeten plaatsmaken, ongeacht hun politieke kleur. Obstakels voor investeerders moeten eindelijk worden weggenomen. Het Korps Politie Suriname (KPS) baart hem zorgen. Er is geen honderd procent vertrouwen in het korps dat volgens hem langzaam maar zeker corrupt aan het worden is. De veiligheid in het land laat veel te wensen over. Gajadien herinnert de president tijdens de algemene politieke beschouwingen maandag eraan dat hij heeft aangekondigd te zullen optreden in de tweede helft. Hiervan is nog niet veel te merken.

Zelfs een leek ziet dat het politieapparaat volgens Gajadien verziekt is. De gezagsverhoudingen zijn verstoord. Officieren en onderofficieren nemen plaats in het bondsbestuur, waarbij de wijze van interactie niet correct is. De VHP-fractieleider vindt dat binnen het korps er wat mis is met het integriteitsbeleid. Er moet geïnvesteerd worden in mankracht en materieel. De regelgeving moet volgens de volksvertegenwoordiger goed worden toegepast. Hij merkte op dat de president een man is van 'law & order'. Dat houdt in dat er opgetreden moet worden. Er moet worden gehandeld, benadrukte de volksvertegenwoordiger.

Gajadien voerde aan dat Suriname veel misloopt. Zo is er volgens hem grote vraag naar steenslag in Guyana, maar er kan niet worden geleverd. Volgens Gajadien stelt Grassalco zich op het standpunt dat slechts met één bedrijf in zee kan worden gegaan, terwijl er zoveel investeerders staan te dringen. Hierdoor worden de kansen voor het land verkwanseld. Verwacht wordt dat de regering zal optreden, opdat het land meer inkomsten kan genereren en de verdiencapaciteit kan worden verhoogd.

Het kan er bij de VHP-fractieleider niet in dat de obstakels om te investeren maar niet worden weggenomen. Het duurt nog steeds te lang om zaken in orde te krijgen, terwijl al geruime tijd hierover wordt gesproken. Het land loopt volgens Gajadien veel kansen mis door investeerdersonvriendelijke bepalingen. Ook duurt het veel te lang voordat ministers en andere instituten reageren op voorstellen van investeerders. Vaak begrijpen de beleidsmakers de technologische mogelijkheden niet waardoor zij in hun comfortzone blijven en kansen voorbij laten gaan. Hij benadrukte dat de ontwikkeling niet wacht op Suriname.
Advertenties

Saturday 22 June
Friday 21 June
Thursday 20 June