Minister Ramadhin: Belofte VMS ingelost, geen reden voor actie
09 Nov, 06:41
foto
Minister Amar Ramadhin


Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zegt aan Starnieuws dat de medische specialisten geen reden hebben om nu per direct een actie te gaan voeren. Hij stelt dat de afspraak van de betaling is nagekomen. Hij heeft de bevestiging gehad van het Staatsziekenfonds dat de achterstallige overeengekomen betalingen zoals afgesproken woensdag, zijn gedaan.

Ramadhin vindt het niet correct dat de specialisten hebben besloten om de dienstverlening naar SZF-verzekerden te beperken tot spoedzorg aan deze groep. De bewindsman zegt dat hij geen paniek in de samenleving wil. Er zijn afspraken gemaakt met de Vereniging  van Medici in Suriname en die afspraken zijn nagekomen, stelt hij.

"We hebben gedaan wat we moesten doen en we gaan door met de afspraken die zijn gemaakt." Ramadhin zegt dat hij ook heeft gesproken met de VMS-voorzitter over deze kwestie. Volgens Ramadhin heeft de VMS-voorman gezegd dat indien de betalingsafspraak is nagekomen, de dienstverlening normaal zal plaatsvinden.

Eerder op woensdag kondigden de medische specialisten aan dat zij slechts spoedzorg zouden verlenen aan SZF-verzekerden, totdat hun achterstallige betalingen waren voldaan.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May