Amoksi beëdigt medewerkers Gamingboard tot BAVP'ers
05 Nov, 14:49
foto
Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie beëdigt medewerkers van de Gamingboard tot Buitengewone Agent van Politie. (Foto: JusPol)


Medewerkers van de Gamingboard (Toezicht en Handhavings Instituut voor Kansspelen) zijn beëdigd tot Buitengewone Agent van Politie (BAVP). Dit geschiedde door de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi. De directeur van de Gamingboard, Addis Peneux-Waterberg gaf aan dat het hier niet om alledaagse prestatie gaat,  maar eerder het resultaat is van toewijding, vastberadenheid en hard werken van de medewerkers.

De BAVP opleiding is noodzakelijk voor de controleurs bij het uitvoeren van de toezicht en controle werkzaamheden. Als buitengewoon agent van politie hebben deze medewerkers nu de cruciale taak om erop toe te zien dat de wettelijke regelingen van kansspelen nageleefd worden. Deze groep moet helpen de gemeenschap te beschermen tegen malversaties binnen de kansspelsector. Indien nodig kunnen BAVP’ers worden ingezet om de orde te handhaven en om de veiligheid van de gemeenschap te waarborgen. Dit is een verantwoordelijkheid die met grote zorg en integriteit moet worden gedragen voegde Waterberg er aan toe. 

Het traject dat de medewerkers hebben afgelegd is niet makkelijk geweest, meldt Justitie & Politie. Naast hun reguliere werkzaamheden moesten de medewerkers dagelijks de opleiding volgen, in sommige gevallen ook naast andere opleidingen waar ze aan deelnemen. “Ze hebben bewezen klaar te zijn voor de uitdaging en dat is te merken aan de verbetering in de werkzaamheden, rapportages en de eigen creativiteit," merkte Waterberg op. 

“ U bent een specialist in uw werk en zult bepaalde bevoegdheden en verantwoordelijkheden krijgen. U zult ook rekenschap moeten afleggen over datgene wat u doet. Laat dat positief zijn voor het instituut en de regering” zei Amoksi. Volgens de bewindsman moet ervoor gewaakt worden dat er geen corruptieve handelingen gepleegd worden. “Op het moment dat je een vinger geeft gaat men steeds minder respect voor je hebben en zal je de directeur niet met de volle honderd procent kunnen ondersteunen”. Het is belangrijk voor de minister dat de medewerkers geen decadent gedrag vertonen.  De minister drukte de medewerkers op het hart ervoor te waken niet in de fout te gaan en wenste ze succes toe in hun werk en carrière.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May