Adhin onthaald in Ocer: Tijger Wanica is niet uitgeschakeld
03 Nov, 04:54
foto
Ex-vicepresident tevens NDP-ondervoorzitter Ashwin Adhin wordt verwelkomd in Ocer door partijtopper Ramon Abrahams. De partij is ingenomen met de zuivering van de naam van Adhin. (Foto: René Gompers)


"Het recht heeft gezegevierd. De tijger van Wanica is niet uitgeschakeld ondanks een politiek proces. Vrouwe Justitia heeft op het juiste moment een juiste beslissing genomen. Nieuwe energie, nu gaat het grote politiek werk beginnen. No time to lose!" Dit zijn enkele van de reacties in Ocer op de vrijspraak van ex-vicepresident en ondervoorzitter van de NDP, Ashwin Adhin. "Wij voelen ons gesterkt," merkt hij op. "Dit geeft mij alleen maar kracht en meer momentum."

Adhin is in 2020, niet lang na de wisseling van de macht,  in verband gebracht met het vernielen van apparatuur, diefstal en frauduleuze handelingen op zijn oude werkplaats, het Kabinet van de Vicepresident. In november is hij als verdachte aangemerkt en gelijk in verzekering gesteld. Hij heeft iets langer dan een week in het cellenhuis van Richelieu in Commewijne doorgebracht. De Nationale Assemblee heeft Adhin pas in december in staat van beschuldiging gesteld. In maart 2021 zijn twee mede verdachten veroordeeld tot gevangenisstraffen maar kwamen door de tijd doorgebracht in voorarrest, op vrije voeten.

"Er waren vijf tenlasteleggingen," geeft Adhin aan. "Waaronder valsheid in geschrifte, uitlokking tot vervalsing, verduistering en vernieling. De rechter heeft duidelijk in alle cases aangegeven dat ze geen stand houden. Ik ben dan vrijgesproken, een integrale vrijspraak." Hij is de rechters dankbaar voor het "hooghouden van de naam van de rechterlijke macht". Het Openbaar Ministerie roept hij op om de "rechtsonzekerheid" weg te werken en een voorbeeld te nemen aan de rechterlijke macht.

Adhin is na het bekend worden van de rechterlijke uitspraak, in Ocer opgewacht door partijtoppers en collega Assembleeleden. Hij mag rekenen op een sterkere steun is er benadrukt. Er is overwinning behaald ondanks een "politiek proces" wordt er op verschillende manieren aangegeven. Fractieleider Rabin Parmessar merkt op dat dit niet vergeten zal worden. Met nieuwe energie wordt het werk zo snel als mogelijk voortgezet want er is "No time to loose!"

Gewezen Assembleelid Amzad Abdoel merkt op: "Men heeft de tijger van Wanica willen uitschakelen middels een politiek proces. Elk weldenkend mens weet wat voor onrecht hem is aangedaan. Wel, de rechter heeft gesproken, het recht heeft gezegevierd. Hij heeft een vuurdoop ondergaan. En hij keert terug in het veld als de tijger van Suriname. Want nu gaat hij niet alleen Wanica aandoen maar heel Suriname." 

Echtgenote Gracella is enorm blij. "Eindelijk na drie jaar is het case closed," merkt ze op. Het echtpaar heeft moeilijke jaren achter de rug. Adhin: "Haar steun en van de partij waren onmisbaar. Als drie jaren lang je reputatie continu wordt geschaad, gecriminaliseerd, en een slepend proces… Voor mij is mijn reputatie heilig. Ik heb altijd gepleit voor integriteit in de politiek. Maar als men je zo probeert te schaden doet het je wel wat."

"De uitspraak is een opluchting," deelt Adhin mee. "Aan de ene kant de 'big up' die ik vandaag krijg geeft aan dat er een grotere familie is dan mijn eigen die achter me staat en om me geeft." Over de politiek zegt Adhin: "Deze manier van politiek die ik persoonlijk heb meegemaakt… Ik vraag de mensen laten we een beetje op niveau blijven. Op niveau politiek voeren. Dat gaat alleen maar beter zijn voor de komende generatie."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May