Maandag vervoer NVB niet gegarandeerd (update)
03 Nov, 02:57
foto
De bussen zullen niet rijden en de boten blijven aan de ketting vanaf maandag, als niet voldaan wordt aan de eisen van OBS.


Het vervoer is maandag niet gegarandeerd. Het Nationale Vervoersbedrijf (NVB) heeft tot dan de tijd om enkele knelpunten die aangekaart zijn door de Organisatie van Bus- en Boothouders (OBS), in orde te maken. De voorzitter van OBS, Antonius Pokie, zegt aan Starnieuws dat gevraagd is aan het NVB om de tarieven te verhogen, gezien de sociaaleconomische situatie. Ook worden de bus- en boothouders elke maand te laat uitbetaald.

De druk waaronder de boot- en bushouders diensten moeten verlenen aan de samenleving, is volgens Pokie enorm verhoogd. Er blijven nauwelijks middelen over voor regelmatige onderhoudswerkzaamheden aan bussen en boten om te kunnen voldoen aan de veiligheidsvoorschriften en contractvoorwaarden. De verhoogde prijzen van onder andere benzine, levensmiddelen en onderdelen dragen ertoe bij dat bus- en boothouders met heel veel moeite kunnen voorzien in het onderhoud van hun gezinnen. 

Het is volgens Pokie zelfs voorgekomen dat de ondernemers schulden hebben opgebouwd bij pompstations en banken om de transportdiensten aan het NVB en het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme te kunnen garanderen. "Bus- en boothouders hebben reeds meer dan het maximale gedaan om aan hun contractuele verplichten te voldoen, echter kunnen zij onder deze omstandigheden niet verder", schrijft de OBS aan de directeur van het NVB.

De OBS wenst zo spoedig mogelijk uitgenodigd te worden voor een overlegmoment om te komen tot een werkbaar 'km-tarief' voor gereden afstanden. De OBS eist een minimale uitbetaling van twee maanden, juli en augustus 2023. Tot en met oktober zijn er 4 openstaande rekeningen. Ook moet nog een deel van vergoedingen tijdens Covid 19 en brandstofcompensatie vanaf 2020 tot 2023 nog worden uitbetaald.

Indien de knelpunten niet worden aangepakt, zal het vervoer vanaf maandag niet gegarandeerd zijn. De bussen zullen in de garage blijven en de boten aan de ketting. De OBS wil het publiek niet duperen, maar er is volgens Pokie geen andere keus overgebleven.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May