Bouw DNA-vergadercomplex niet stopgezet; volk misleid
27 Oct, 00:00
foto
Twee dagen nadat de regering bekendmaakte dat de bouw van het vergadercomplex tijdelijk wordt stopgezet, gingen de werkzaamheden gewoon door.


De bouw van het vergadercomplex van De Nationale Assemblee is niet "onmiddellijk gestopt", zoals minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur dinsdag had meegedeeld via de Communicatiedienst Suriname. Assembleeleden van de oppositie namen donderdag een kijkje bij de bouwplek aan de Henck Arronstraat. Daar waren de bouwactiviteiten volop gaande. De voorman ter plekke heeft de Assembleeleden te kennen gegeven formeel geen mededeling te hebben ontvangen dat de bouw tijdelijk wordt stopgezet.

NDP-fractieleider Rabin Parmessar en Edward Belfort (ABOP/PL) zeggen in gesprek met Starnieuws dat de regering misleidend bezig is. Er wordt gewoon doorgebouwd, terwijl de samenleving voorgehouden is dat het werk wordt gestopt en een oplossing wordt gezocht met alle betrokkenen. Straks moet alles weer afgebroken worden als er aanpassingen komen aan het gebouw. Parmessar vindt het erg dat niet kan worden afgegaan op het woord van de regering.

Hoewel minister Ori de mededeling heeft gedaan dat de bouw tijdelijk wordt stopgezet en er via dialoog naar een oplossing wordt gezocht, is zijn collega Riad Nurmohamed van Openbare Werken de opdrachtgever. Dat ministerie heeft het contract getekend met de aannemer Bouwvast Jankie. De stopzetting van de werkzaamheden moet via OW worden gecommuniceerd met de aannemer.

"Deze regering misleidt het volk constant! Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald haar wel! Het bewijs is donderdagmiddag geleverd. Deze regering heeft lak aan de noden van het volk", stelt Belfort. "Toen we met een delegatie van BEP, NPS, ABOP en NDP ter plekke aankwamen, vielen wij achterover dat de bouw gewoon voortgang vindt. De aannemer heeft ons gezegd dat hij doorgaat, totdat er een formeel bericht komt dat de bouw wordt stopgezet", zegt Parmessar.





Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May