Ramdin: Verkeerd beeld gecreëerd standpunt Suriname
23 Oct, 00:00
foto
Minister Albert Ramdin van Bibis


Suriname heeft opgeroepen voor vrede, staakt het vuren, respect voor internationaal recht, openstellen van de Gaza voor humanitaire hulp, politieke en diplomatieke inspanningen om via dialoog oplossingen te vinden. Dit geldt ook voor Israël. Suriname heeft geen partij gekozen voor Israël of Palestina, zegt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. Hij betreurt het dat mensen bewust een verkeerd beeld willen creëren over het standpunt dat het land heeft ingenomen.

"We hebben, zoals andere landen, ook gedaan hebben, de aanslag door Hamas veroordeeld en afgekeurd. Daarnaast hebben wij op verschillende momenten ons standpunt aangegeven en uitgesproken, in de regio, internationale ontmoetingen en meest recentelijk in een meeting van de Organization of Islamic Conference in New York. Daarvoor heeft de Palestijnse ambassadeur ons ook bedankt. Wij erkennen Palestina en het onvervreemdbare recht op een eigen Staat, zodat het zijn samenleving in vrede, welzijn en welvaart kan opbouwen", benadrukt Ramdin.

De bewindsman benadrukt dat gekeken moet worden naar de feiten. "Er zullen altijd personen zijn die om hun moverende redenen een ander, en in dit geval polariserend beeld, willen creëren. Wij staan daar niet achter, wij willen vrede en veiligheid in ons land. Ik doe een beroep op ons allen om de eenheid die we hebben niet te verstoren en te blijven werken aan een hechte samenleving met dezelfde rechten en plichten voor een ieder. Als minister van Bibis zal ik dat altijd uitdragen, omdat het is zoals we zijn".

"Wij zullen nog meer benadrukken om alles te doen om geen escalatie en uitbreiding van het conflict te hebben. Onze standpunten worden mede verwoord in de regionale positie van Caricom", stelt minister Ramdin.


Statement van Suriname uitgegeven op 9 oktober 2023.
pdf-icon.gif Verklaring_Suriname_over_situatie_Israël_-_Palestina.pdf                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May