Regering onderneemt stappen rond bouw vergadercomplex DNA
20 Oct, 01:00
foto


Nadat een storm van kritiek nationaal en internationaal is losgebarsten, verneemt Starnieuws dat de regering actie onderneemt om de verwikkelingen rond de bouw van het vergadercomplex van De Nationale Assemblee, te bespreken. De ministers van Openbare Werken (OW) en Onderwijs, Wetenschap & Cultuur (minOWC) zijn bezig stappen te ondernemen.

Site manager van Unesco in Suriname, Stephen Fokké en de secretaris-generaal van de Nationale Unesco Commissie Suriname, Vidya Narain, hebben hun functie neergelegd per 1 november. Intussen heeft minister Riad Nurmohamed van OW Fokké schriftelijk gevraagd om alle informatie rond de historische binnenstad beschikbaar te stellen. Hierna zal er een overlegmoment worden ingebouwd. OW wil de regelgeving, staatsbesluiten, wetten en andere documenten bestuderen.

Intussen heeft de Unesco een belangrijke brief geschreven over het besluit van de World Heritage Committee over de staat van de instandhouding van Paramaribo over 2022. In dit schrijven is de kwestie rond de bouw van het vergadercomplex ook aangehaald. Het vergadercomplex wordt gebouwd achter de onlangs gereconstrueerde gebouwen aan de Henck Arronstraat 2-4 en 6. De bouw zou een negatief en onomkeerbaar effect hebben op de Uitstaande Universele Waarde. Aanbevolen wordt om alternatieve opties te bestuderen, waaronder het opknappen van de huidige locatie. Aangedrongen wordt om het overeengekomen masterplan en de aanbevelingen van eerdere technische beoordelingen, te respecteren.

Vernomen wordt dat minister Henry Ori (minOWC) maandag met verschillende betrokkenen een spoedoverleg zal hebben over de ontstane situatie rond de bouw van het vergadercomplex. Het directoraat Cultuur heeft zich eerder ook gedistantieerd van de gevolgen als de bouw toch wordt doorgedrukt.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May