Juspol en Adekus tekenen voor opleiding wetgevingsjuristen
19 Oct, 04:45
foto
Directeur van Justitie Sharman Lakhisaran & Shanti Venetiaan voorzitter van het Bestuur van de Anton de Kom Universiteit, tekenen de samenwerkingsovereenkomst.


De samenwerkingsovereenkomst voor het verzorgen van de masteropleiding wetgeving aan de juristen verbonden aan verschillende ministeries en De Nationale Assemblee, is dinsdag getekend in de vergaderzaal van het ministerie van Justitie en Politie (JusPol). Juspol tekende de overeenkomst met de Anton de Kom Universiteit van Suriname (Adekus).

Minister Kenneth Amoksi van Juspol onderstreepte voor de ondertekening het belang van de samenwerking. De overheid kan volgens hem de producten van de universiteit meenemen in het plannen en uitzetten van beleid. Ook heeft Juspol door het wegtrekken van kader en vergrijzing, een gebrek aan wetgevingsjuristen.

De directeur van Justitie, Sharman Lakhisaran zegt dat het ministerie moet blijven investeren in personeel: “Om ontwikkelingsdoelen te realiseren moet je kader hebben, daarom is het nodig continue het personeel te trainen, want de kaders trekken weg,” gaf hij aan.

Shanti Venetiaan, de voorzitter van het Bestuur van de Anton de Kom Universiteit en de decaan van de Faculteit der Juridische Wetenschappen, Wanda Bechan-Pherai, zeiden beide uit te kijken naar nog meer samenwerkingsbekrachtigingen. Pherai bedankte de minister voor het vertrouwen en Venetiaan wenste aan eenieder veel succes toe in dit traject.

Amoksi wil starten met een  Master Criminologie en als het enigszins haalbaar is, een Master Public Policy. Hij heeft deze voornemens tijdens één van zijn dienstreizen in Washington D.C. , bespreekbaar gemaakt bij de George Mason University. De criminoloog bestudeert sociale vraagstukken in relatie tot criminaliteit. Amoksi meent dat wetgeving en Criminologie een must zijn voor Justitie en Politie, met name voor het uitstippelen van beleid.

De Inter-American Development Bank (IDB) heeft een deel van de middelen geschonken om de opleiding te financieren. De rest is betaald met begrotingsmiddelen. Muriel Poepon, secretaris van de Faculteit der Juridische wetenschappen, Jasmattie Khemraj, directeur van de Faculteit der Juridische Wetenschappen, Marianne Chin A Fat, coördinator van de Juspol-afdeling Wetgeving en Juridische Adviezen en Jenny Sawiran, stafmedewerker bij Juspol, waren aanwezig bij de ondertekening.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May