Ramsaran: Aangifte over mogelijke oneigenlijke stortingen
19 Oct, 00:00
foto
Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting


Op basis van berichtgeving van Times of Suriname dat gelden die bestemd zijn voor koopkrachtversterking overgemaakt zouden zijn op rekeningen van bedrijven, is minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting een onderzoek gestart. Er is vanuit het ministerie aangifte gedaan om de zaak tot de bodem te onderzoeken. "Ik tolereer absoluut geen corruptie", zegt de bewindsman om een reactie gevraagd aan Starnieuws.

Naast de aangifte heeft Ramsaran ook gevraagd voor een onderzoek van de CLAD. "Het gaat om staatsmiddelen en wij staan voor transparantie en goed bestuur", zegt de bewindsman. Hij vindt het jammer dat het project door deze kwestie een deuk heeft gekregen. De koopkrachtversterking is bedoeld voor kwetsbaren in de samenleving. Aangezien diverse subsidies op goederen en diensten zijn afgebouwd, is besloten personen die het moeilijk hebben een koopkrachtversterking te geven.

Bij de minister kan het er niet in dat bedrijven geld overgemaakt gekregen hebben, omdat het hier gaat om steun van individuen die daarvoor een aanvraagformulier moeten invullen. Deze aanvragen worden beoordeeld door een commissie van deskundigen. Na screenen wordt bepaald wie in aanmerking komen voor de SRD 1.800 per maand koopkrachtversterking. Daarna gaat de goedkeuring naar de Financiële afdeling van het ministerie. Van daaruit krijgt de bank de opdracht voor overmakingen. 

"Er zijn voldoende veiligheidskleppen ingebouwd", benadrukt de bewindsman. Het proces gaat langs verschillende schijven. "Wij nemen de klacht heel serieus, daarom is er aangifte gedaan en is CLAD ingeschakeld", zegt de minister. Het resultaat van het onderzoek zal ook worden bekendgemaakt. Er is ook contact gemaakt met de krant over welk bedrijf het gaat, maar volgens de minister kon het medium vanwege bescherming van de privacy geen informatie verstrekken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May