IMF optimistisch over schuldherschikking Suriname-China
15 Oct, 06:51
foto
Een man loopt langs een logo van het IMF.


Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is optimistisch dat de dialoog tussen Suriname en China zal leiden tot een schuldovereenkomst die is afgestemd op de voorwaarden die worden aangeboden aan andere officiële schuldeisers. Dat heeft het hoofd van de afdeling Westelijk Halfrond (WHD) van het Fonds  gezegd.

"Er is een zeer productieve dialoog geweest ... in de afgelopen weken en voor ons is het heel belangrijk dat die overeenkomst is gebouwd in vergelijkbare termen," vertelde Rodrigo Valdes aan Reuters.

"Dit is erg belangrijk voor de volgende beoordeling ... en het (IMF) bestuur was heel duidelijk dat ze deze kwestie willen oplossen."

Valdes zei dat zijn begrip was dat Suriname een voorstel uit China ontving en dat er een tegenvoorstel in de maak was of al was afgeleverd, "dus er is vooruitgang."

Het bestuur heeft eind vorige maand de derde evaluatie van het lopende IMF-programma van US$ 600 miljoen voor Suriname vrijgemaakt, waardoor het verzoek van de overheid om een vrijstelling van niet-naleving werd toegekend op basis van al genomen maatregelen.

Suriname heeft in mei een deal met particuliere obligatiehouders bereikt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May