Vier MoU's tussen Suriname en Dominicaanse Republiek
09 Oct, 01:36
foto
De presidenten Chan Santokhi en Luis Abenader geflankeerd door hun ministers van Buitenlandse Zaken. Zij tonen de getekende documenten. (Foto: CDS)


Suriname en de Dominicaanse Republiek hebben vier overeenkomsten getekend. Deze omvatten samenwerking in de agrarische sector, luchtdiensten, sanitaire en fytosanitaire aangelegenheden en op het gebied van de koolwaterstofindustrie. De MoU’s zijn getekend door de minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken International Business en Internationale Samenwerking en zijn collega Roberto Alvarez met de staatshoofden Chan Santokhi en Luis Abenader als getuigen. Na de ondertekening toonde Santokhi zich uiterst positief over de samenwerking en nodigde hij de Dominicaanse president uit voor een tegenbezoek.

Het voorbereidende werk, uitgevoerd door de ministers van Buitenlandse Zaken van beide landen, leidde tot de definitieve ondertekening van deze MoU’s door de twee regeringsleiders, meldt de Communicatiedienst Suriname. Abenader toonde grote waardering voor de mogelijkheden die Suriname biedt aan zijn land. Hij benadrukte de strategische ligging van Suriname in Zuid-Amerika en de logistieke voordelen die dit met zich meebrengt voor de Dominicaanse Republiek. Er is ook interesse voor landbouw, met name de teelt van maïs. "Dit is een bevriend land, een broederland, en we kunnen aanzienlijke vooruitgang boeken in onze bilaterale betrekkingen ten behoeve van beide landen, zowel in de publieke als de private sector," stelde president Abenader.

President Santokhi uitte zijn vertrouwen in de wederzijdse relatie tussen beide landen en regeringen om gezamenlijk aan diverse samenwerkingsgebieden te werken. "Het hoofddoel van mijn bezoek was om gebieden te identificeren waarop we nauwer kunnen samenwerken en kansen kunnen creëren voor onze economieën en bevolking", benadrukte het staatshoofd. Om de samenwerking effectief te maken, zal er een gedetailleerd werkplan met een tijdlijn worden opgesteld. President Santokhi onderstreepte de kansen in de energiesector, verwijzend naar recente olie- en gasontdekkingen in Suriname.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May