President roemt samenwerking met Dominicaande Republiek
06 Oct, 22:37
foto
President Chan Santokhi houdt een toespraak tijdens de officiële ontvangst door het staatshoofd van de Dominicaanse Republiek, Luis Abenader. (Foto: CDS)


In de marge van het bezoek van president Chan Santokhi aan de Dominicaanse Republiek, is een document ondertekend voor samenwerking op het gebied van luchtdiensten. “Het is voor ons tijd om het grote potentieel van Suriname om te zetten in het creëren van welvaart, en we gaan ook door met het versnellen van de ontwikkeling van het toerisme en de dienstensector”, stelt president Chan Santokhi. Hij ziet de Dominicaanse Republiek als een belangrijke partner voor de nodige technologie hiervoor. 

Suriname heeft zich gecommitteerd aan het verder uitwerken van de vele mogelijkheden uit de relatie met de Dominicaanse Republiek. Beide landen zullen elkaar vooral versterken, in hun eigen en gezamenlijke bijdrage, aan de totstandkoming van de Internationale Rechtsorde en aan de vreedzame beslechting van internationale geschillen, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Daarnaast is de wederzijdse samenwerking van belang gezien beide landen kwetsbaar zijn voor de effecten van klimaatverandering. “Wij dragen het minst bij, maar worden onevenredig het meest getroffen. Het is daarom nodig gezamenlijk, zowel regionaal als internationaal, acties te ondernemen en de gedeelde standpunten te bespreken. Suriname bevestigt zijn betrokkenheid bij deze duurzame partnerschap met de Dominicaanse Republiek en haar bevolking. Het land zal zijn buitenlands beleid en zijn doelstelling voortzetten, in het kader van de Zuid-Zuid- en Noord-Zuid-samenwerking.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May