Hofpresident heeft zwaar hoofd over bouw paleis van Justitie
07 Oct, 00:57
foto
Iwan Rasoelbaks, president van het Hof van Justitie, heeft niet veel hoop op de bouw van een paleis van Justitie.


Volgens Hofpresident Iwan Rasoelbaks zit er ondanks hij nota's, memo's en meer naar president Chan Santokhi heeft gestuurd, geen schot in de zaak over de bouw van een paleis van Justitie. "Ik ga ervan uit dat de bouw van een paleis van Justitie van de baan is vanwege non-prioritering door de regering voor een IDB-lening, alsook de niet-beschikbaarheid van een geschikt terrein hiervoor."

Rasoelbaks richtte zich aan het begin van het nieuw zittingsjaar rechtstreeks tot waarnemend president Ronnie Brunswijk. Hij vroeg zijn aandacht voor de bouw van een paleis van Justitie, omdat de huidige situatie een enorme druk legt op de begroting van het Hof.

De Rechterlijke Macht is op dit moment ondergebracht in vijf afzonderlijke gebouwen, inclusief het Bufaz-gebouw dat in december moet worden opgeleverd. De onderhouds-en instandhoudingskosten zijn enorm voor deze gebouwen, merkte Rasoelbaks op. Bij alle vijf gebouwen is er een enorm parkeerprobleem, zowel voor de werkers als voor bezoekers.

Het zou niet alleen efficiënter zijn om alles in een gebouw onder te brengen, maar ook goedkoper zijn met het onderhoud, pleit de Hofpresident. Als de regering goedkeuring geeft aan dit project, kan een paleis van Justitie binnen anderhalf jaar met de hulp van de IDB operationeel zijn.

Maar dan moet de regering prioriteit geven aan dit project en dan moet er natuurlijk ook grond beschikbaar zijn voor een paleis van Justitie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May