Robinhood wint overtuigend en gaat naar de volgende ronde
06 Oct, 02:52
Robinhood heeft met winst op Atlético Pantoja uit Dominicaanse Republiek zich als groepswinnaar geplaatst voor de volgende ronde.

Het is landskampioen Robinhood gelukt om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de Concacaf Caribbean Cup 2023. Atlético Pantoja uit de Dominicaanse Republiek heeft het onderspit moeten delven in het Franklin Essed Stadion. Robinhood won de wedstrijd met 3-1.

Atletico Pantoja heeft de eerste minuten gedomineerd, maar al gauw nam Robinhood de wedstrijd over. Er werden kansen geschapen aan beide kanten. In de 18e minuut kreeg Pantoja een kans waarbij de doelman van Robinhood, Jonathan Fonkel de aanvaller van Pantoja ten val bracht. De speler Francisco Orthega van Pantoja belastte zich met de penalty en bracht zo Pantoja op voorsprong 1-0.

Na dit doelpunt nam Robinhood de wedstrijd over, maar tot scoren kwam het niet. De rust werd ingegaan met 1-0 voor Pantoja.

Na de vele aanvallen van Robinhood, wist de speler Jamilho Righters via een strak maar fraai schot van buiten het strafschopgebied, de doelman van Pantoja te verslaan: 1-1. In de 56e minuut begaat een speler van Pantoja een zware overtreding op een speler van Robinhood waarbij de arbiter dat afstrafte met de rode kaart. Robinhood heeft goed gebruik gemaakt van de nummerieke meerderheid en nam de wedstrijd volledig over.

In de 60e minuut bracht Righters via Renske Adipi, Robinhood op voorsprong:2-1. De topscoorder Shaquille Cairo heeft de wedstrijd netjes afgesloten. In de 80e minuut gaf Righters met een breedte pass de bal aan Cairo die geen fout maakte. Hij noteerde doelpunt nr 3 voor Robinhood.