President wil maximale halen uit bezoek Dominicaanse Republiek
05 Oct, 02:57
foto
President in overleg met zijn delegatie en de zakenlieden die met hem zijn meegereisd naar de Dominicaanse Republiek.


President Chan Santokhi heeft uitgebreide gesprekken gevoerd met de presidentiële én de zakelijke delegatie van Suriname in de Dominicaanse Republiek woensdag. Tijdens deze ontmoetingen is een breed scala aan onderwerpen besproken, met de nadruk op de handelsmogelijkheden in relatie tot de bestaande verdragen tussen beide landen. De gesprekken omvatten ook een grondige analyse van de huidige situatie in Haïti, gezien de regionale en geopolitieke betekenis van dit land. Vandaag heeft de president een ontmoeting met zijn ambtgenoot Luis Abinader.

De aanwezige zakenrelaties en ondernemers hebben waardevolle inzichten en perspectieven ingebracht die kansen bieden voor de economische groei van Suriname, meldt de Communicatiedienst Suriname. Opmerkelijk was de deelname van een Surinaamse zakenman die al twee decennia in de Dominicaanse Republiek woont. Zijn aanwezigheid bood een waardevolle gelegenheid om netwerkcontacten te delen en de handelsrelaties tussen de twee landen te versterken.

Tijdens de bijeenkomst drong president Santokhi aan op een gezamenlijke inspanning om het maximale uit dit bezoek te halen. Hij benadrukte de immense mogelijkheden die voor het grijpen liggen en spoorde de delegaties aan om de banden tussen Suriname en de Dominicaanse Republiek verder te versterken. Dit bezoek markeert een belangrijke mijlpaal in de diplomatieke betrekkingen tussen de twee landen en is een kans om de bilaterale samenwerking en handel te versterken. President Santokhi is vastbesloten om de belangen van Suriname te bevorderen en de welvaart van de bevolking te vergroten door middel van internationale samenwerking.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May