Vakbeweging en regering hebben nog geen overeenstemming
22 Sep, 00:00
foto


Ravaksur, onderwijs- en veiligheidsbonden hebben tijdens de onderhandelingen met de clusterministers donderdag nog geen enkele concrete toezegging gekregen over koopkrachtversterking. Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën & Planning heeft aangegeven dat er weinig ruimte is voor extra verhogingen dit jaar. Op de bijeenkomst gisteren zijn ook de inzichten van de Centrale Bank van Suriname, het Bureau voor de Staatsschuld en het Planbureau, gedeeld met de vakbeweging.

De vakbeweging wil een extra koopkrachtversterking vanaf september. Eerder was er al een overeenkomst gesloten met de regering tot november, waarbij SRD 2.500 aan koopkrachtversterking is overeengekomen voor ambtenaren en aan hen gelijkgestelden. De vakbondsleiders voeren aan dat intussen de tarieven voor stroom, water en gas zijn verhoogd. Ook brandstof is flink de lucht ingegaan. Aan de regering is voorgehouden om een extra koopkrachtversterking te geven. Er is een bedrag genoemd van SRD 2.500.

De veiligheidsbonden - de brandweer, penitentiaire ambtenaren en de Beveiligings- en Bijstandsdienst - hebben wel voor toelagen SRD 2.500 gekregen, nadat ze in actie waren gegaan. De veiligheidsbonden, inclusief de Surinaamse Politie Bond, nemen ook deel aan de onderhandelingen met de clusterministers. Op tafel ligt ook om de SRD 2.500 koopkrachtversterking die nu wordt gegeven, te incorporeren in het salaris het komende jaar.

Met de vakbeweging is afgesproken dat volgende week donderdag, 28 september, verder zal worden vergaderd. Gehoopt was dat er gisteren meer duidelijkheid zou zijn. Vooral in de onderwijssector is het behoorlijk rumoerig met het oog op de opening van de scholen op 2 oktober.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May