52 oude en zieke bomen worden uit Palmentuin verwijderd
20 Sep, 12:49
foto
Oude en zieke bomen worden verwijderd uit de Palmentuin. Na een grondige aanpak zal de Palmentuin weer opengesteld worden voor het publiek. (Foto: OW)


In de Palmentuin worden 52 oude en verziekte bomen verwijderd. Het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) van het ministerie van Openbare Werken is begonnen met de werkzaamheden. Er zijn boomdeskundigen van het buitenland aangetrokken via de Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP) die de bomen hebben bekeken. Op basis daarvan worden de bomen verwijderd.

Vanwege diverse redenen en achterstallige onderhoud over de jaren heen, is er nu een plan opgemaakt door de PURP om de Palmentuin aan te pakken. Dit project is geïnitieerd om duurzaam onderhoud te bevorderen, bericht Openbare Werken.

“Na opruiming zal er onderhoud en verfraaiing plaatsvinden om een beter gezicht aan de tuin te geven en Palmentuin weer tot een mooi wandelpark te maken”, zegt de directeur van OGA, Indersing Gangabisoensingh. Volgens hem is duurzaam onderhoud uitdagend en niet makkelijk te garanderen, maar met een goede samenwerking met alle actoren die belast zijn met onderhoud van de Palmentuin kan het zeker lukken.

Gangabisoensingh bedankt PURP, Inter Development Bank en alle andere actoren die hun bijdrage hebben geleverd bij de totstandkoming van dit project. Vanaf oktober zal er een soft opening zijn van Palmentuin, waarna er doorgewerkt zal worden aan de verfraaiing.

Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April