Alarmbel voor jongeren in achtergestelde gebieden
14 Sep, 22:43
foto
Minister Steven Mac Andrew van AWJ in gesprek met Judith Wijngaarde, bestuurslid presidentiële Werkgroep ‘Wijken in Ontwikkeling Paramaribo’.


Judith Wijngaarde, bestuurslid van de presidentiële Werkgroep ‘Wijken in Ontwikkeling Paramaribo’, zegt dat vele jongeren in achtergestelde gebieden onderwijs ontberen en achter lopen op hun ontwikkeling. Wijngaarde uitte haar zorg afgelopen week bij een ontmoeting met minister Steven Mac Andrew van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ).

Deze jongeren worden ook blootgesteld aan negatieve en criminele activiteiten, waardoor zij het risico lopen in gevangenissen te belanden, vroegtijdig de school te verlaten, als tiener in verwachting te raken met alle gevolgen van dien, meent Wijngaarde.

Mac Andrew zegt de bezorgdheid van Wijngaarde te begrijpen; dit is de reden waarom het ministerie een open deur policy voert om de issues, die leven bij de doelgroep in kaart te brengen en beleidsmatig te werken aan duurzame oplossingen. Het beleid dat is gericht op jongeren, vooral risicojongeren, maar ook kansarmen binnen de samenleving, vergt een benadering van all hands on deck, geeft hij aan.

Mac Andrew wil dat aan hulpbehoevende jongeren in wijken en achtergestelde buurten de nodige hulp moet worden geboden. Hij acht samenwerking tussen alle ministeries die zich buigen over de jeugd, als ook jongerenorganisaties, van essentieel belang om de issues van jongeren geïntegreerd aan te pakken. Het ministerie van AWJ voert regelmatig overleg met de ministers, die verantwoordelijk zijn voor de implementatie van bepaalde aspecten van het jeugdbeleid en wil ook jongerenorganisaties hierbij betrekken, schrijft de voorlichting van het ministerie.  

Wijngaarde geeft aan dat steeds grotere groepen hangjongeren waar te nemen zijn en jongeren in het openbaar drugs gebruiken. Zij schromen er niet voor om in grote groepen alcohol te nuttigen voor winkels. Ook de groep jonge zwervers in Paramaribo wordt groter. De toename van tienerzwangerschappen vindt zij alarmerend; Suriname staat thans op de 2e plaats binnen het Caribisch gebied als het gaat om tienerzwangerschappen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May