Hoezo Chan zijn schuld!
01 Sep, 22:27
foto


Het is Chan zijn schuld. Dit is de slogan die oppositionele partijen, vooral de NDP, gebruiken tegen president Santokhi, terwijl zij zelf de vernietigers zijn van het land. Er zijn ook enkele betweters die eens sympathisanten waren van de VHP, maar nu kritiek hebben op het beleid van de president. Maar ze vormen geen factor van enige betekenis in de politiek. Kennelijk hadden ze ambities voor een hoge functie, maar helaas zijn ze buiten de boot gevallen en hebben nu een aversie tegen de president. 

Als VHP’er ben ik ook niet helemaal tevreden met het beleid van de regering. Maar ik houd er ernstig rekening mee dat er diverse factoren zijn die nopen tot het treffen van impopulaire maatregelen. De president zegt zelf dat deze maatregelen het volk pijn gaan doen, maar ze zijn van tijdelijke aard. Als volk moeten we hoe dan ook de bittere IMF-Pil slikken om Suriname weer gezond te maken.  

Als land hadden we te maken gehad met een financieel- economische crisis, covid-19 crisis en daarna de oorlog in Oekraïne, importinflatie en hoge brandstofprijzen. President Santokhi is vastberaden Suriname uit de crisis te halen, hij toont daadkracht om de oneigenlijke subsidies gefaseerd af te bouwen. Geen enkele regering heeft ooit gedurfd de subsidies af te bouwen, omdat ze bang was de verkiezingen te verliezen. Deze president werkt voor de volgende generatie en niet voor de volgende verkiezingen.

Is het de schuld van Chan dat er op grote schaal grondroof plaatsvindt bij het ministerie van GBB? Is het de schuld van Chan dat een deel van de 60 plussers de verhoging van AOV nog niet heeft gehad? Het is duidelijk dat het beleid van de president/regering gesaboteerd wordt. Het is nu genoeg, daarom heeft de president maatregelen getroffen om een eind te maken aan de grondroof en sabotage. 

De criminaliteit is ernstig verruwd. Deze situatie baart ons zorgen, vooral de vele berovingen waarbij soms doden vallen. De criminaliteit moet keihard aangepakt worden om het veiligheidsgevoel terug te brengen in de samenleving. Nergens in de wereld is de veiligheid gegarandeerd maar je kan de criminaliteit wel tot aanvaardbare proporties terugbrengen. Onder het ministerschap van Chan Santokhi, verwierf Suriname, de positie van het veiligste land van Zuid-Amerika (Wikipedia).

Het staat onomstotelijk vast dat de minister van Justitie en Politie Kenneth Amoksi, ernstig gefaald heeft met zijn zigzag beleid. Hij deugt voor geen cent. Het is duidelijk dat de ABOP de hand houdt boven het hoofd van de minister. De ABOP is een coalitiepartner, derhalve houdt de president er kennelijk ook rekening mee om hem de laan uit te sturen. Snapt u nu waarom VHP voorzitter Chan Santokhi tijdens verkiezingscampagne van 2020 vroeg: geef mij 28 zetels, dan geef ik u een prachtig Suriname.

Armoede is een keus als je ervoor kiest om je middelen verkeerd te gebruiken. Deze uitspraak deed VHP DNA-lid Cedric van Samson tijdens de behandeling van de Casinowet. Deze uitspraak viel niet in goede aarde bij sommige DNA-leden. Ebu Jones maakte er nogal een drama van om politiek te kunnen scoren. Deze Ebu Jones denkt altijd alles beter te weten dan anderen, maar hij is gewoon een papieren tijger.

De uitspraak van Cedric van Samson moet u zien als een waarschuwing, hij spoort de mensen aan om niet te gokken, maar het verdiende geld beter te besteden. Dus er is niks mee met die uitspraak. Als je gaat gokken, is de kans groot dat je al het geld gaat verliezen en dan is dat werkelijk jouw keus om in armoede te leven. Gewezen DNA lid Rachied Doekhie hield een betoog tijdens de begrotingsbehandeling in april 2019 dat armoede in dit land on-on-onmogelijk is. Als mensen armoede lijden in dit land dan zijn ze lui, ze zijn luilakken, fa wan man kan pina in a kondre. Toen sliepen alle DNA leden van de NDP. Hier een fragment van het betoog van gewezen parlementariër Dhoekie.

Idris Naipal
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May