Zes verdachten de bak in voor wapenhandel
30 Aug, 08:56
foto


De verdachten J.H. en G.K., A.W. (beiden 23), K.R. (25), F.H. (26) en G.B. (29) zijn op dinsdag door de Recherche van Regio Paramaribo in samenwerking met het Regio Bijstandsteam Paramaribo voor wapenhandel aangehouden. De verdachten werden ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn de  zes verdachten hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

Het politieteam kreeg maandag informatie dat er een wapendeal zou plaatsvinden op een bepaalde locatie, waar partijen elkaar zouden ontmoeten. Na de informatie te hebben uitgewerkt, begaven de wetsdienaren zich naar een locatie aan de Johannes Mungrastraat. Daar aangekomen  werden de drie verdachten J.H., G.K., en A.W. aan de hand van beschrijvingen aangehouden en in de boeien geslagen.

Op hun aanwijzing werden de verdachten F.H. en G.B. met in hun bezit 2 vuistvuurwapens die ze ten verkoop aanboden, in de kraag gevat. De vuurwapens werden in beslag genomen en is op aanwijzing van de verdachte F.H. op een adres aan de Vierde Rijweg de verdachte K.R. aangehouden. Bij onderzoek in de woning werden een 5 shooter geweer, een rifel, 2 glock pistolen, een aantal dolkmessen, munities en verschillende onderdelen van wapens aangetroffen en in beslag genomen. Het vermoeden bestaat dat de verdachten naast de wapenhandel meer op hun kerfstok hebben, meldt de politie Public Relations. 

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May