Ziekenhuisbonden beslissen vandaag over status actie
29 Aug, 00:00
foto
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid


Minister Amar Ramadhin, de directies van de ziekenhuizen en de bonden bij de ziekenhuizen, hebben maandag overleg gehad met elkaar. Vandaag zal de uitkomst van de vergadering voorgelegd worden aan de algemene ledenvergaderingen. De toelagen waar de werkers in de zorgsector recht op hebben, zullen in de loop van deze week worden uitbetaald, zegt de minister in gesprek met Starnieuws. 

Tijdens het onderhoud met de bonden bleek dat er onduidelijkheid was over enkele zaken. "We hebben getracht deze te verhelderen", zegt Ramadhin. De achterstallige toelagen variëren tussen de SRD 2.500 en SRD 6.500. Het gaat om de brain drain toelage die met terugwerkende kracht betaald zal worden tot 1 april dit jaar.

De bonden bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, 's Lands Hospitaal, Psychiatrisch Centrum Suriname, Regionale Gezondheidsdienst en St.Vincentius Ziekenhuis, zijn vanaf vrijdag in actie. De werkvloer wordt vroegtijdig verlaten. Cruciale afdelingen hebben dispensatie.

De bonden zullen vandaag beslissen of de acties worden afgeblazen of gecontinueerd. De leden hebben aangegeven dat ze het geld op hun rekening willen zien, voordat ze het werk willen hervatten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May