Gestrande passagiers SLM te Aruba worden vanavond vervoerd
27 Aug, 16:42
foto
Gestrande passagiers van Surinam Airways zaterdag in Marriot Aruba. Ze waren bijkans 12 uren op de luchthaven om uiteindelijk te horen dat de vlucht niet doorgaat.


De sinds vrijdag gestrande passagiers van de SLM in Aruba, zullen vanavond naar Paramaribo worden vervoerd. Het SLM-toestel had vrijdag passagiers opgehaald vanuit Curaçao en maakte een tussenlanding op Aruba. Bij vertrek is het misgegaan. De piloot heeft heel hard moeten remmen, waardoor een band is gesprongen en remmen zijn beschadigd. Er zijn onderdelen uit Suriname via Fly All Ways naar Aruba overgevlogen, meldt de SLM-woordvoerder in gesprek met Starnieuws. 

Het vliegtuig wordt in orde gemaakt. Verwacht wordt dat om 18.00 uur lokale tijd de vlucht naar Suriname kan worden uitgevoerd. De SLM legt uit dat de onderdelen niet verkrijgbaar zijn op Aruba. Ook Miami was geen optie. Aangezien de onderdelen wel voorradig zijn bij de luchtvaartmaatschappij is besloten deze over te vliegen naar Aruba. Het was niet mogelijk om een vliegtuig te charteren, want het is hoogseizoen, waardoor er geen toestellen beschikbaar zijn.

Wanneer alles in orde komt vandaag, kan het normale schema weer worden uitgevoerd vanaf maandag. De vertraagde vlucht naar Miami van zaterdag, zal vanavond rond 23.00 uur van de Johan Adolf Pengel luchthaven worden uitgevoerd. De SLM heeft de passagiers meegedeeld dat ze een tegoedbon van US$ 150 zullen krijgen. De mensen hopen dat ze vanavond eindelijk thuis zijn na twee dagen ontberingen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May