Ouders en 90 kinderen M.A.Tausschool geholpen met schoolspullen
24 Aug, 04:41
foto
Marilyn Ford en Mina Ramcharan (projectcoördinator) van Vrouwenpower Leiding & Omgeving overhandigen symbolisch de schooltassen aan schoolleider Sakoentala Bhoendie-Debi (tweede van rechts).


Blijde gezichten van schoolkinderen, hun ouders, de schoolleider en leerkrachten van de M.A.Tausschool,  tussen Leiding 11A en Leiding 11, aan de Commissaris Weythingweg. Ruim 90 gezinnen zijn woensdag geholpen aan een schooltas met schoolspullen voor het nieuwe schooljaar. Vrouwenpower Leiding & Omgeving heeft het initiatief genomen om noodlijdende gezinnen te ondersteunen.

Schoolleider Sakoentala Bhoendie-Debi heeft samen met de leerkrachten klas voor klas de namen opgeschreven van kinderen die een steuntje in de rug kunnen krijgen. Van de 406 kinderen zijn 90 geselecteerd. Mina Ramcharan en Marilyn Ford vertellen dat Vrouwenpower Leiding & Omgeving uit gesprekken met leerkrachten en ouders gemerkt hebben dat het steeds moeilijker wordt om de spullen die nodig zijn voor de school, aan te schaffen. "Het is schrijnend om te constateren dat sommige kinderen zelfs zonder te eten naar school komen. Schoolspullen zijn al gauw rond de SRD 1.000 per kind. In veel gezinnen moeten er spullen voor ongeveer drie kinderen worden aangeschaft", zegt Ramcharan, coördinator van het project.

Ouders met hun kinderen op de school om de schooltassen op te halen.

Om de kinderen te kunnen voorzien van een goedgevulde schooltas zijn er naar fondsen gezocht. President Chan Santokhi heeft uit eigen middelen een bijdrage geleverd. Assembleelid Asis Gajadien die ook te Leiding woont, heeft royaal in zijn zak getast. Daarnaast is er ondersteuning gekregen van Blue Wing NV, Kirpalani NV, Suribet en Network Star Suriname. "Door deze hulp zijn we in staat geweest het project uit te voeren", legt Ford uit.


Vrouwenpower Leiding & Omgeving is de sociale arm van Star Blessings NV. Directeur Leroy Troon is er ingenomen mee dat door de kracht van de vrouwen het schooltassenproject succesvol is afgerond. Er is nog veel meer hulp nodig. Schoolleider Bhoendie is al enige tijd bezig om gerealiseerd te krijgen dat er een schoollokaal wordt bijgebouwd om meer kleuters op te kunnen vangen. Er is toestemming gegeven voor de bouw, maar er zijn geen middelen. Zij legt uit dat het om een kinderrijke buurt gaat. De schoolleiding hoopt dat het lokaal via fondsen kan worden gerealiseerd om te voorzien in de behoefte. Ook ontbeert de school een gymzaal. Troon deelt mee dat Vrouwenpower Leiding & Omgeving omgezet zal worden in een stichting om meer hulp te kunnen bieden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May