Landelijk Woningbouw Programma lanceert 1e project
23 Aug, 20:39
foto
President Chan Santokhi begroet projectmanager van het Landelijk Woningbouw Programma, Mark Rommy.


Het eerste verkavelingsproject te Reeberg van het Landelijk Woningbouw Programma Fase 1 wordt vrijdag gelanceerd. Projectmanager Mark Rommy heeft dinsdag een presentatie gehouden voor president Chan Santokhi. De aankomende lancering van het verkavelingsproject Reeberg markeert volgens Rommy een cruciale mijlpaal binnen dit programma. Er zullen 602 kavels bouwrijp gemaakt worden om beschikkinghouders toegang te verschaffen tot hun terrein en hen in staat te stellen hun woning te bouwen.

Het Landelijk Woningbouw Programma Fase 1 heeft als hoofddoel de gemeenschap te voorzien van voordelen door te zorgen voor betaalbare en passende huisvesting, naast het bevorderen van geschikte leefomstandigheden voor elk Surinaams gezin.

Het programma streeft naar de verwezenlijking van betaalbare woonoplossingen en het stimuleren van gemeenschapsontwikkeling. Dit, door middel van diverse doelstellingen, waaronder het creëren van gunstige kredietfaciliteiten, het bouwrijp maken van kavels en het bouwen van woningen binnen een helder wettelijk kader, meldt de Communicatiedienst Suriname.

President Santokhi onderstreept het recht van elke Surinamer op huisvesting. Hij benadrukt zijn toewijding aan het implementeren van efficiënte registratiemethoden om degenen zonder woning te identificeren en te begeleiden gedurende dit proces.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May