Piloten Caribbean Airlines blijven weg, tientallen vluchten geannuleerd
20 Aug, 19:51
foto
Caribbean Airlines kampt met een personeelsprobleem. Een groot deel van de piloten heeft zich niet aan het werk aangemeld.


Honderden passagiers die aankwamen op Piarco International Airport in de hoop aan boord van een vliegtuig te kunnen stappen, werden vanmorgen teleurgesteld toen ze werden geconfronteerd met nieuws over annuleringen. De regionale luchtvaartmaatschappij Caribbean Airlines werd zondag gedwongen om meer dan twee dozijn vluchten naar haar bestemmingen te annuleren, omdat veel piloten van de luchtvaartmaatschappijen zich niet hebben aangemeld.

Hoewel de luchtvaartmaatschappij de reden achter de annuleringen officieel heeft beschreven als "beperkingen van de cockpitbemanning", wordt vermoed dat de piloten stilzwijgend een protestactie zijn begonnen over salariskwesties.

De verstoring komt midden in het drukke zomerreisseizoen, terwijl de luchtvaartmaatschappij haar 'Welcome Home'-campagne doordrukt.

Zondagochtend vroeg plaatste de luchtvaartmaatschappij een bericht op haar officiële Facebook-pagina, waarin ze meerdere verstoringen van haar lijndiensten aankondigde. Minder dan vier uur later kondigde de luchtvaartmaatschappij echter grootschalige annuleringen aan in haar netwerk.

Zowel internationale als binnenlandse vluchten worden getroffen.

In Guyana zijn alle uitgaande en inkomende vluchten geannuleerd, waarbij het lokale personeel geen antwoord heeft voor geïrriteerde klanten. Door de situatie hebben veel passagiers hun andere aansluitende vluchten gemist, terwijl andere passagiers zijn gestrand op de luchthavens.

Veel passagiers hoorden pas van de verstoringen en annuleringen nadat ze op de luchthavens waren verschenen om in te checken en te horen kregen dat de vluchten allemaal zijn geannuleerd.

De luchtvaartmaatschappij heeft een lijst met geannuleerde vluchten op haar socialemediapagina's gepubliceerd en vraagt passagiers niet naar de luchthaven te reizen als hun vluchtnummer tussen de getroffen vluchten staat. In plaats daarvan wordt hen verteld om de website van de luchtvaartmaatschappij te volgen voor updates.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May