Ramlagansingh leidt Coördinatiebureau actieplan 2e helft
17 Aug, 10:46
foto
Het Coördinatiebureau ter uitvoering van het actieplan 2e helft van de regering. Dit team is gisteren ingesteld door president Chan Santokhi. (Foto: CDS)


VHP-topper tevens adviseur van de president, Urmila Ramlagansingh, is belast met de leiding van het Coördinatiebureau  ter uitvoering van het actieplan 2e helft van de regering. President Chan Santokhi heeft het team gisteren ingesteld. Dit team zal zich focussen op het actieplan en is tot en met 25 mei 2025 belast met de coördinatie ter uitvoering hiervan.

Het actieplan is recentelijk goedgekeurd tijdens een regeringsvergadering. Hierin zijn opgenomen de punten die zijn besproken tijdens de eerder gehouden pre dialogen, welke de regering naar aanleiding van de gebeurtenissen op 17 februari 2023 heeft gevoerd met verschillende groepen uit de samenleving. Voortvloeiend hieruit zijn er drie kerngebieden waarop de regering zich wenst te richten, te weten: het maatschappelijk, bestuurlijk en financieel-economisch vlak, meldt de Communicatiedienst Suriname.
 
Naast het Coördinatiebureau is er ook een clusterteam van ministers aangewezen om uitvoering te geven aan dit actieplan. Het Coördinatie bureau zal regelmatig overleg hebben met het clusterteam en maandelijks rapporteren aan het staatshoofd. Verder komt er binnenkort een monitoringsteam bestaande uit vertegenwoordigers van de verschillende groepen die tijdens de nationale dialoog zijn geconsulteerd. Dit team zal worden belast met de monitoring en uitvoering van het actieplan.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May