VVI kondigt nog meer verkeerseducatie aan
16 Aug, 14:36
foto
Het aantal verkeersdoden per district in 2022. (Bron: KPS)


Met het thema ‘Beweeg in het verkeer, maar blijf leven’, is de Surinaamse verkeersveiligheidsmaand 2023 dinsdag aangekondigd door de directeur van het verkeersveiligheidsinstituut (VVI), Joanne Adraai. Adraai gaf aan dat het dit jaar de bedoeling is om de verkeersvoorlichting op te voeren om de bewustwording bij de gemeenschap aan te wakkeren.

De communicatieafdeling van het VVI tekent aan dat het aantal ernstig gewonde verkeersslachtoffers blijft toenemen, en dat de daling van het aantal verkeersdoden stagneert of toeneemt. Purcy Landveld, onderdirecteur Data en Educatie van het VVI zegt dat voor een goed beleid en structurele aanpak Data en statistieken bijgehouden en geanalyseerd dienen te worden.

De website van het Korps Politie Suriname (KPS) geeft aan dat in 2020 zes en zeventig (76), 2021 een en tachtig (81), 2022, vier en zeventig (74)   en in 2023 tot vandaag, meer dan 40 verkeersslachtoffers met dodelijke afloop te betreuren zijn. Ten opzichte van 2021 had 2022 minder (7) verkeersdoden. Vorig jaar rond deze periode waren er ook 40 verkeersongevallen geregistreerd. 

Het VVI voorspelt dat gelet op de verwachte verkeersdrukte tijdens de vakantiedagen en de voorbereidingen naar de kerstdrukte van oktober tot december 2023, er veel meer mensen over zullen straat zijn. Dit kan mogelijk meer verkeersongevallen en of verkeersdoden als gevolg hebben.  Het VVI zal i.s.m. het KPS en overige actoren,  in de komende periode aandacht besteden aan verkeersvoorlichting en verkeershandhaving. 

Adraai zegt dat na bijkans twee jaren diverse gesprekken met de verschillende actoren die zich bezighouden met het verkeer, vandaag - 15 augustus -  op de agenda in de Nationale Assemblee de behandeling van de wet ‘Instelling Verkeersautoriteit’ staat. Zij doet een beroep op de totale samenleving om zich te houden aan de verkeersregels om zodoende levens te redden. Het VVI meldt ook dat de verkeersveiligheidsmaand afgekondigd zal worden door de minister van Justitie en Politie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May