Scheepswerf Cevihas wordt uitgebreid
15 Aug, 12:58
foto
Minister Parmanand Sewdien (l) en Cevihas-directeur Joël Dominie (m) brengen een plengoffer bij de start van het uitbreidingsproject bij de scheepswerf van Cevihas. (Foto's: Cevihas)


De scheepswerf van de Centrale voor Vissershavens in Suriname NV (Cevihas) wordt uitgebreid. De werf zal binnenkort in staat zijn om 30 boten tegelijk te accommoderen voor het plegen van onderhoud- en reparatiewerkzaamheden. Maandag was de ceremoniële eerstesteenlegging door de directeur van Cevihas, Joël Dominie en de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Parmanand Sewdien.

Momenteel kan Cevihas ongeveer 15 kleine boten tegelijk accommoderen. Dominie legt uit dat de uitbreiding nodig is, omdat dit aantal maandelijks wordt overschreden, waardoor de booteigenaren genoodzaakt zijn om op andere locaties hun werkzaamheden uit te voeren.

De scheepswerf beschikt over een eigen marine travel lift om de boten uit de rivier te tillen of te zakken. De hefcapaciteit van deze lift is tot een maximum van 50 ton. Cevihas is ook bezig om de huidige hefcapaciteit van de marine travel lift op te waarderen naar 100 ton. Op deze manier kunnen ook andersoortige type vaartuigen geaccommodeerd worden.

Dominie praat enthousiast over het project. “Met het upgraden van de scheepswerf en de onderhoud faciliteiten geeft deze ontwikkeling een enorme boost aan de dienstverlening van de organisatie, met name vermindering van de lange wachttijden", geeft hij aan.

De scheepswerf is de plaats waar booteigenaren de ruimte krijgen om onderhouds- en reparatiewerkzaamheden onder een droogdokruimte ruimte kunnen uitvoeren, schrijft Cevihas in een persbericht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May