Minister Emanuël betuigt morele steun aan familie Asinga
14 Aug, 04:47
foto


Namens de regering en de samenleving heeft minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) zondag in een telefoongesprek met Tommy Asinga, haar morele ondersteuning betuigd aan de atleet Issam Asinga. In de urine van Issam zijn sporen ontdekt van verboden supplementen. 

De minister heeft in het onderhoud met vader Asinga de gevoelens van Suriname kenbaar gemaakt en aangegeven dat het hele land geschokt is door het nieuws rond zijn zoon, meldt de Communicatiedienst Suriname. “Maar we laten het hoofd niet hangen en blijven als één man achter Issamade staan”, gaf de minister te kennen. 

Tommy Asinga, een Surinaamse oud-atleet, is de vader van Issam, die enkele weken terug namens Suriname furore maakte op de atletiekbanen in São Paulo, Brazilië en op de 100m en 200m goud won in zijn debuutoptreden voor Suriname. Ondertussen heeft de Surinaamse Atletiek Bond bekendgemaakt dat de veelbelovende atleet positief is getest op een verboden stimulerend middel. Hij is geschorst in afwachting van het tweede resultaat.

Het resultaat van een tweede test uit een B-sample wordt dinsdag verwacht. De vader zegt het zeer op prijs te stellen dat er vanuit de regering de nodige attentie wordt gegeven aan deze case. “Als land blijven we de ontwikkelingen volgen en we zullen de familie Asinga blijven schragen in deze moeilijke tijden”, zegt de minister.
 



Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May