Surinaamse padvinders vermaken zich ondanks tegenslagen
11 Aug, 15:08
foto
De Surinaamse padvinders in Zuid-Korea hebben zware regen, enorme hitte en een evacuatie doorstaan. Desondanks hebben ze zich goed vermaakt op de 25e Wereld Jamboree in Zuid-Korea.


De Surinaamse padvinders hebben zich in Zuid-Korea ondanks de hitte en een tyfoon goed vermaakt op de 25e Wereld Jamboree. Het kamp waar bijna 40.000 deelnemers uit 155 landen zich bevonden, werd halverwege het evenement geëvacueerd. De Amerikaanse en Britse scoutgroepen trokken zich ook eerder terug vanwege de hitte en toenemende klachten van ouders.

De jamboree is 1 augustus van start gegaan in de Zuid-Koreaanse Ba en duurt tot morgen, 12 augustus. Vanuit Zuid-Korea laat de Surinaamse delegatie weten: "We hebben het helemaal naar ons zin en genieten van de Jamboree."

Een naderende tyfoon genoodzaakte de Zuid-Koreaanse autoriteiten om de padvinders te evacueren naar verschillende andere gebieden. De tien Surinaamse padvinders zijn ondergebracht in het complex van de Samyung University in Seoul.

Kort na de opening van de jamboree kregen de deelnemers te maken met een enorme regenval gevolgd door een extreme hitte, waar veel padvinders moeite mee hadden. De Surinaamse groep doorstond de obstakels redelijk goed.

De organisatie zetten honderden bussen in om de deelnemers over te plaatsen naar Seoul. De Surinaamse delegatie zegt dat ze na een urenlange rit aankwamen op het universiteitscomplex waar ze goed zijn opgevangen. Van daaruit nemen ze deel aan het aangepast programma.

De Surinaamse padvinders zijn tevreden met de inspanningen die de organisatie heeft gepleegd om het ze naar de zin te maken. Ze hebben deelgenomen aan verschillende activiteiten, waaronder de culturele avond en waren zelf te gast in een televisieprogramma met een populaire damesband.

De Surinaamse padvinders vertrekken morgen uit Zuid-Korea en worden drie dagen later, op 15 augustus, in ons land verwacht.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May