Surinamer krijgt 13 jaar cel in Nigeria voor cokesmokkel
08 Aug, 06:46
foto
Dadda Lorenzo Harvy Albert (34) zit nu zijn straf van 13 jaar uit in Nigeria. Hij kwam met 9,9 kg cocaïne het land binnen.


Dadda Lorenzo Harvy Albert (34) is in Nigeria veroordeeld voor de smokkel van 9,9 kg cocaïne. Aan het Nigeriaanse Federale Hooggerechtshof vertelde hij dat hij op zoek was naar zijn lang verloren Nigeriaanse vader die hij 'Omini' noemde. Albert die bij aankomst in Nigeria op de Port Harcourt International Airport werd gearresteerd, had 117 pakjes coke bij zich.

De drug was verborgen in extra grote latexcondooms die in de fabriek waren verpakt in flessen met bodyspray van 100 ml. Het vonnis is onvoorwaardelijk zonder mogelijkheid tot boetebetaling. De rechtbank wees ook het verzoek van de raadsman van Albert om hem terug te sturen naar zijn geboorteland, af. Als gevolg hiervan zit de veroordeelde nu zijn gevangenisstraf uit in het Correctional Centre, Port Harcourt, Rivers State.

De man beweerde dat hij op 2 april vertrok uit Suriname en naar Sao Paulo, Brazilië reisde om vervolgens op vrijdag 7 april 2023 vanuit Sao Paulo aan boord van een vlucht van Qatar Airways, naar Nigeria te vliegen. Albert pleitte op twee aanklachten - invoer en onwettig bezit van 9,9 kg cocaïne - schuldig.

Ook beval de rechter in eerste aanleg de verbeurdverklaring van de som van US$ 90 en  10 Braziliaanse real die op het moment van zijn arrestatie was teruggevorderd, aan de federale overheid.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May