Eerste beschikkingen vervroegd pensioen een feit
08 Aug, 00:00
foto
Minister Bronto Somohardjo reikt de beschikking uit over het vervroegd met pensioen gaan van landsdienaren. (Foto: Biza)


De eerste drie stimuluspakketten beschikkingen zijn een feit. Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken heeft deze maandag uitgereikt. Deze zijn bedoeld voor ambtenaren die vervroegd uit overheidsdienst willen treden. Uit de laatste landsdienaren registratie is gebleken dat ruim 1.000 ambtenaren met vervroegd pensioen willen. Op dit moment wordt fase 1 afgerond, terwijl er in november fase 2 van start zal gaan. Dan zullen er weer stimiluspakketten aangeboden worden aan de ambtenaren, zegt de bewindsman. 

"Één van onze taken is om het ambtenarenapparaat efficiënter te laten draaien en ook slanker te laten worden. Dit doen wij door middel van het aanbieden van stimuluspakketten", legt de bewindsman uit. De uitreiking van deze beschikking vond plaats op het hoofdkantoor van het ministerie waarbij onder andere ook aanwezig waren directeur Nasier Eskak en leden van de commissie Public Sector Reform.

Het ministerie heeft drie groepen geïdentificeerd, waarbij er pakketten voor worden samengesteld om de dienst vervroegd en vrijwillig te verlaten. De 3 groepen bestaan uit: De groep van 55 jaar met 35 dienstjaren en de groep met 1 tot 5 dienstjaren en vervroegd uittreden uit overheidsdienst en de derde die gebruik wilt maken van de 18 maanden regeling.

Maandag had de minister samen met zijn staf een meeting met Internationaal Monetair Fonds (IMF) in verband met de board review. Volgens de minister is het IMF tevreden met de prestaties van het ministerie. Die zouden buiten verwachting zijn. Somohardjo gaf aan dat het succes van het ministerie komt door een team effort.





Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May