Robinhood koploper in haar poule
07 Aug, 02:12

Landskampioen Robinhood heeft zondag de tweede wedstrijd  van de Concacaf Caribbean Shield ook in winst omgezet. De club won met 5-0 van B1 FC uit St. Lucia. Dinsdag moet Robinhood het opnemen tegen Etoile Matoury uit Frans Guyana. Robinhood heeft tijdens deze wedstrijd genoeg aan een gelijkspel om zich te plaatsen voor de volgende ronde. De wedstrijden worden gehouden in St.Kitts & Nevis.

Shaquille Cairo heeft wederom twee doelpunten op zijn naam laten noteren. Robinhood deelde vanaf het begin de lakens uit. De landskampioen beheerste het middenveld waardoor de tegenstander weinig druk kon uitoefenen op het doel van Robinhood.

Robinhood kreeg kansen maar benutte slechts 2 in de tweede helft. De club kreeg hun eerste goede kans in de 10e minuut, van de eerste helft, maar Roche Rosebel was niet koelbloedig genoeg. in de 13e minuut scoorde Cairo maar de bal werd afgekeurd wegens buitenspel. Robinhood bleef domineren en druk uitoefenen vanuit het middenveld en bij een snel genomen spelhervatting middels een vrije trap in de 19e minuut ontving Rosebel de bal keurig en dit keer maakte hij geen fout en noteerde 1-0 voor Robinhood. Cairo bracht de stand in de 34e minuut op 2-0 voor Robinhood. Op slag van rust wist Cairo via een breedte pass van Jamilho Righters wederom in te tikken voor Robinhood. De ploegen gingen de rust in met 3-0.

Na de rust scoorde Robinhood nog tweemaal. In de 75e minuut door de speler Don Tuur via een kopbal en in de 85e minuut door Carlos Da Silva. De wedstrijd werd beslecht met 5-0.

De poule van Robinhood

Deze Concacaf Caribbean Shield, is de zesde editie van de Concacaf Caribbean Shield. De winnaar en de nummer twee van deze competitie zullen zich plaatsen voor de 2023 Concacaf Caribbean Club indien zij over de Concacaf Regionale Club Licensie beschikken. Van de 31 leden van de CFU associatie, hebben 15 zich ingeschreven  voor de Concacaf Caribbean Shield.

De landen met hun vertegenwoordigers zijn: Aruba (Dakota), Cayman Island (International), Curaçao (Jong Holland), Domican Republic (O & M), French Guyana (Etoile Matoury), Guadeloupe Solidarite-Scolaire), Jamaica (Waterhouse), Martinique (Golden Lion), Puerto Rico (Metropolitan FA), Saint Kitts & Nevis (St. Paul׳s United), Saint Lucia (B1 FC), Saint Martin (Junior Stars), Suriname(Robinhood), Trinidad & Tobago (Club Sando), Turks & Caicos islands (SWA Sharks).