Robinhood wint haar eerste wedstrijd Caribbean Shield
05 Aug, 13:36

Landskampioen Robinhood heeft vrijdag de eerste wedstrijd gewonnen van de Concacaf Caribbean Shield. De club won met 2-1 van Universidad O&M uit Dominicaanse Republiek. Zondag moet Robinhood het opnemen tegen B1 FC uit St. Lucia. De wedstrijden worden gehouden in St.Kitts & Nevis.

Shaquille Cairo heeft twee doelpunten op zijn naam laten noteren. Hij kon er zelf drie van maken maar hij faalde een toegekende penalty in de eerste helft te scoren. De doelman van O & M dook in de juiste hoek waardoor hij Robinhood niet op voorsprong kon zetten. Robinhood domineerde het middenveld waardoor zij meer kansen creëerde vanuit de flanken. De ploegen gingen de rust in met 0-0.

Na de rust is Robinhood agressiever omgegaan met de kansen waarbij reeds in de 65e minuut Cairo via een mooi opgezette aanval vanuit de flanken via Jamilhjo Righters een breedte pass keurig kon intikken. Universidad O&M zocht de aanval op en bij een scrimmage in de 71e minuut voor het doel van Robinhood belande de bal via een speler van  Universidad O&M in het doel en dat bracht de stand op 1-1. Er werd geappelleerd voor buitenspel door de spelers van Robinhood maar de arbiter had geen oor daarvoor.

Na ongeveer twee minuten en wel in de 73e minuut was het dezelfde combinatie als het eerste doelpunt via de flanken, waarbij Righters wederom een breedte pass gaf en het was voor de tweede maal Cairo die alleen moest intikken en de wedstrijd bepaalde om 2-1 voor Robinhood. Zondagmiddag moet Robinhood het opnemen tegen B1 FC in hun twee wedstrijd.

Deze Concacaf Caribbean Shield, is de zesde editie van de Concacaf Caribbean Shield. De winnaar en de nummer twee van deze competitie zullen zich plaatsen voor de 2023 Concacaf Caribbean Club indien zij over de Concacaf Regionale Club Licensie beschikken. Van de 31 leden van de CFU associatie, hebben 15 zich ingeschreven  voor de Concacaf Caribbean Shield.

De landen met hun vertegenwoordigers zijn: Aruba (Dakota), Cayman Island (International), Curaçao (Jong Holland), Domican Republic (O & M), French Guyana (Etoile Matoury), Guadeloupe Solidarite-Scolaire), Jamaica (Waterhouse), Martinique (Golden Lion), Puerto Rico (Metropolitan FA), Saint Kitts & Nevis (St. Paul׳s United), Saint Lucia (B1 FC), Saint Martin (Junior Stars), Suriname(Robinhood), Trinidad & Tobago (Club Sando), Turks & Caicos islands (SWA Sharks).