Christelijk HAVO wint ondernemerscompetitie CBvS
03 Aug, 12:52
foto
Groep Chinzajada van het Christelijk HAVO neemt de eerste prijs in ontvangst van governor Maurice Roemer van de Centrale Bank van Suriname.


Het Christelijk HAVO heeft de scholencompetitie van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), The Green Young Entrepreneur, gewonnen. Vijftien teams van VOS-scholen hebben gestreden om het beste ondernemingsplan te ontwikkelen. Na de selectie mochten vijf groepen hun bedrijfsplan presenteren aan een jury die uiteindelijk de keus liet vallen op Chinzajadal, de studentengroep van het Christelijk HAVO.

De scholieren zijn door trainers van de CBvS, tijdens een tweedaagse workshops, kennis bijgebracht over het schrijven van een succesvol ondernemingsplan. Deze informatie stelde de teams in staat om met hun creatieve concepten de uitdaging aan te gaan en hun ideeën om te zetten in concrete plannen, meldt de CBvS.

De jury bestond uit vertegenwoordigers van de CBvS, de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, de Associatie van Surinaamse Fabrikanten en de Vereniging van Economisten in Suriname. Chinzajadal van het Christelijk HAVO, Green Cycle Energy van de  Scholengemeenschap Kwatta (tweede plaats), Surinatural van HAVO III (derde plaats), Green Skincare van IMEAO 1 en Nature's Best van de AMS behaalden de finale. De winnende teams zijn beloond met prijzen en erkenning voor hun prestatie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May