Sewdien onder de indruk van InVitroPlants Grassalco
01 Aug, 22:52
foto
Minister Parmanand Sewdien van LVV (links) krijgt een rondleiding bij InVitroPlants Grassalco NV. In het midden General Manager Philippe Dury. Rechts de Franse ambassadeur Nicolas de Lacoste. (Foto's: LVV)


De minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Parmanand Sewdien en de ambassadeur van Frankrijk, Nicolas de Lacoste hebben eerder op de dag een rondleiding gekregen bij InVitroPLants Grassalco NV. Zij werden rondgeleid door General Manager Philippe Dury. Frankrijk wil een hechtere relatie met Suriname en de samenwerking verder verdiepen.

De dochteronderneming van Grassalco NV is in modern laboratorium gespecialiseerd in de productie van in-vitro (weefselkweek) vermeerderd plantmateriaal. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om tropisch plantaardig materiaal onder de juiste condities te kweken in de Greenhouses die ook wel ‘het hart’ van InVitroPlants Grassalco worden genoemd. Het laboratorium staat op de voormalige koffieplantage La Solitude in het district Commewijne.


“Mijn interesse welke mij hiernaartoe gebracht heeft, is om waar te nemen wat voor plantmateriaal er allemaal geproduceerd wordt en welk deel voor de agrarische sector gebruikt kan worden. Tot mijn verrassing heb ik mogen waarnemen dat alle soorten plantmateriaal hier geproduceerd kan worden en reeds in productie is. Banaan, gember, zoete patat, ananas, cassave, koffie, cacao en noem het maar op zijn enkele van de vele plantmateriaal", laat Sewdien optekenen. 

De bewindsman ziet veel mogelijkheden voor de agrarische sector en de boeren kunnen worden voorzien van gezond materiaal. Er is volgens hem werk te doen en het bedrijf InVitroPLants Grassalco kan voorzien met plantmateriaal. "Met mijn collega-minister van Natuurlijke Hulpbronnen, onder wie dit bedrijf zijn taken uitoefent, zal ik zaken bespreken,” verzekert Sewdien enthousiast.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May