FAI-directie wil over twee weken koopkrachtversterking betalen
01 Aug, 06:46
foto


"We staan open voor het verzoek van de directie van de Food and Agriculture Industries NV (FAI) om meer ruimte om fondsen te vinden voor de uitbetaling van de koopkrachtversterking voor het personeel, maar het is onvoldoende om de werkrust te bewaren." Dayanand Dwarka, bondsvoorzitter van het FAI-personeel, zegt dat hij iets concreets moet hebben om de gemoederen te sussen.

In een aanvulling op het schrijven van 28 juli, heeft de FAI-directie nu tot 15 augustus de ruimte gevraagd. "Het kost veel moeite om de mensen aan het werk te houden. Maar we tonen opnieuw onze welwillendheid en vinden 15 augustus een redelijke termijn."

Dwarka, voorzitter van de Bacoven Arbeiders Bond Nickerie (BABN), eist dat zijn leden ook de koopkrachtversterking van SRD 2.500 krijgen. Hij wilde de uitbetaling eind juli hebben, maar de directie heeft aangegeven daartoe niet in staat te zijn. De directie staat niet onwillig tegenover het verzoek, maar zegt nu niet over de middelen te beschikken om tot de uitbetaling over te gaan. Zij is bezig een lening te sluiten, om te voldoen aan de eis van de bond.

De koopkrachtversterking voor ambtenaren is in overleg met de regering en de vakbeweging tot stand gekomen. Ambtenaren en aan hen gelijkgestelden krijgen vanaf 1 mei een impuls van SRD 2.500 per maand. De FAI-directie stelt dat in deze fase van productie en stabilisatie, het bedrijf geen arbeidsonrust kan dragen. Zij doet er alles aan om de koopkrachtversterking uit te betalen.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May