Jubithana: Bedanken heeft niets met reshuffling te maken
20 Jul, 04:08
foto
Minister Albert Jubithana


Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme zegt in gesprek met Starnieuws dat het ter beschikking stellen van zijn portefeuille aan de president niks te maken heeft met de aangekondigde reshuffling. Hij wil niet praten over waarom hij besloten heeft zijn ontslagbrief per 1 augustus te schrijven aan de president. Hij vindt het jammer dat de brief is uitgelekt, terwijl president Chan Santokhi die uitlandig is formeel nog niet op de hoogte was hierover.

"Ik heb mijn werk tot zover kunnen voortzetten. Nu is het kijken richting de toekomst", zegt Jubithana. Hij zegt dat het opstappen niet komt door enige druk vanuit zijn politiek huis de ABOP. Hij verwijst naar de verschillende momenten waarbij een reshuffling werd aangekondigd. "Ik heb altijd gezegd dat ik nooit bang ben om plaats te maken voor een vervanger. En dit is het ook het geval. De aankondiging van deze reshuffling heeft mij niet wakker gehouden". 

Jubithana wil niet ingaan op de speculaties die zijn ontstaan over het neerleggen van zijn functie. "Het is een weloverwogen besluit geweest". Hij merkt op dat eenieder ervan kan maken wat zij ervan wil. Dat stoort hem helemaal niet. Volgens de minister zijn er sensatiemakers die snel een verhaal in elkaar zetten, maar hij blijft erbij dat het gaat om persoonlijke redenen.

Het ambt van minister heeft Jubithana aanvaard om het land verder tot ontwikkeling te brengen. Hij heeft de afgelopen drie jaren met plezier zijn werk gedaan. Hij refereert naar onder meer de toerismesector. Volgens hem zijn er op basis van de beschikbare financiële middelen toch tastbare resultaten neergezet. Er is in ieder geval een basis gelegd, zegt Jubithana met een brede grijns.

Het is nu wachten op het staatshoofd dat uiteindelijk zal beslissen of hij het ontslag aanvaardt. De waarnemend president tevens voorzitter van de ABOP is wel al op de hoogte gesteld van het besluit. Gisteren is ook de Raad van Ministers geïnformeerd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May