Cayman Islands droogt Surinaamse damesselectie af
18 Oct 2011, 23:05
De Surinaamse U-20 damesselectie.

Het is de U-20 dames van de Cayman Islands gelukt om de selectie van Suriname met 4-0 te verslaan. De ruststand was 0-0. Het gaat om de eerste WK-kwalificatie van de damesselectie. De wedstrijd werd dinsdagavond gespeeld in de Franklin Essed Stadion.

In de 49ste minuut werd het 1-0. Dit doelpunt werd gescoord door Courtisha Ebanks. Precies twee minuten later sprong de scorebord naar 2-0, na een doelpunt van Brianna Hydes. Marissa Mclaughlin bracht de stand op 3-0 en Shanice Monteith bepaalde de eindstand op 4-0 voor Cayman Islands.

Geen internationale ervaring
De nationale damesselectie kon geen enkel doelpunt scoren. Duidelijk in deze ontmoeting was dat de selectie geen internationale ervaring heeft. Hier heeft Cayman Islands gretig gebruik van gemaakt.

De publieke belangstelling voor deze wedstrijd was gering. Er waren nog geen 150 personen in het stadion. First Lady Ingrid Bouterse maakte voor aanvang van de wedstrijd even kennis maakte met de spelers. Van captain Sabrina Righters mocht ze een trui in ontvangt nemen.

Zaterdag nieuwe kans
De opstelling van Suriname: in het doel, Danicha Barrow, achter: Wendy Pengel, June Rae Paujali, Mijnensa Rensch, Somowidjojo Shaylisa, midden: Xaviera Somowidjo, Sabrina Righters, Pamela Ansoe, Adaya Lantveld, voor: Cynthia Sital en Jamecia de Mees.
De arbiter was Gillian Martindale uit Barbados.

Donderdag wordt om 19.00 in het Essed stadion de wedstrijd Trinidad & Tobago tegen Cayman Island gespeeld. Suriname komt zaterdag uit tegen Trinidad. Nummer 1 en 2 van de poule gaan over naar de volgende ronde.